-->

 

RIA'S WEBLOG
  ARCHIEF:



 

vrijdag, januari 03, 2003
Heerlijk gewandeld vanmiddag. Joop is ook meegeweest. Het was prachtig weer en we zijn wel 2 uur onderweg geweest. Stuk polder en een stuk strand. Simba ligt nu dus helemaal out. Ben net naar Miriam geweest om mijn haar te laten knippen (ja alweer, het wordt steeds korter) en een papje erin om de kleur weer wat op te halen. Dat moet er zometeen nog even uitgespoeld worden. Morgenavond gaan we weer eten in de Gele Hoed in Zonnemaire. Dat wordt traditie zo langzamerhand. De rest van het jaar komen we er nooit, maar met de nieuwjaarsreceptie zijn we dus van de partij. Samen met Elly en Cor en Maatje en Wim en nog een stuk of 50 anderen hebben we dan een dolle avond. Stien komt dan met haar trekharmonica en dan gaan we allemaal oudhollandse liedjes zingen. Van die liedjes die oma's en moeders zongen onder het aardappelen schillen. We eten ons klem in de spare ribs of de tongetjes, voor een vast bedrag kan je net zoveel eten als je wilt. Alleen de wijn wordt apart afgerekend. Dat moet je zelf bijhouden :)) Na het eten nnog een dansje, of tussendoor al. Kortom gezelligheid kent geen tijd. Wij gaan dan met de taxi terug en Elly en Cor blijven bij Maatje en Wim slapen. Zo en dan nu ff kijken of het lukt wat Nicole me geleerd heeft.. Joop zijn site
http://www.pacifictravel.nl Ben benieuwd of het werkt.

Door: ria 8:23 p.m.
Nu heb ik dus zomaar een dag over!!!! Gisteren heel de dag gedacht dat het vrijdag was....... Toen ik vanmorgen de krant ging halen zag ik dat het vandaag vrijdag was......wat een rare toestand! Gisteravond lekker vroeg naar bed gegaan zoals voorgenomen, het was half elf, maar ik kon niet in slaap komen. Heel slecht geslapen ook, hopelijk gaat dat vanavond beter. Het is lekker weer, droog en af en toe zelfs een stukje blauw. Lekker wandelen straks, daar is gisteren ook niet veel van gekomen met al die regen. De kerstspullen heb ik al opgeruimd en net de laatste oliebollen weggegooid. Ben me op het internet in de astrologie aan het verdiepen, kijken of ik daar wat mee kan. Leuke site heb ik gevonden, http://www.inspiratiesite.nl , ik weet nog niet hoe ik dit aanklikbaar moet maken...... Zelfs het lezen van van alles en nog wat doet me goed en ik ga ook een maankalender bestellen. Ik heb gisteren mijn en Joop zijn geboortedatum en tijd doorgemaild en dan krijg je teruggemaild in welk teken jouw maan staat. Mijn maan staat in het teken Stier en die van Joop in Leeuw, geen idee wat ik ermee moet, maar dat zal nog wel komen. Het was een heel persoonlijk, leuk mailtje.

Door: ria 11:10 a.m.
woensdag, januari 01, 2003
Nieuwjaarsdag!!! Gelukkig Nieuwjaar voor wie dit leest. Gisteren gezellig met Elly en Cor oud en nieuw gevierd. Uur of vier waren ze er, Joop was net bgonnen met oliebollen bakken. Daar hebben we lekker van zitten smikkelen. Ze waren heerlijk. Verder hebben we monopoly gespeeld en TV gekeken. Om twaalf uur naar buiten om het vuurwerk te bekijken, vooral in het park hier achter was het prachtig. Silvia had een paar keer geprobeerd op MSN om contact te krijgen, maar dat is niet gelukt. Uur of 2 gingen we slapen. Het nieuwe jaar begint nat. Wat een rotweer! Het regent pijpestelen. Joop is al aan het trainen in het bos. Vanmiddag zou hij samen met Cor en nog een stuk of honderd anderen de nieuwjaarsduik gaan doen. Ben benieuwd of ze de moed bij elkaar kunnen rapen, zij liever dan ik bbrrrrrrrrr. Hij heeft het dus wel gedaan!! Het viel mee met de kou zei hij. Ik heb ondertussen heerlijk gewandeld op het strand. Het was er druk en net even droog gelukkig.

Door: ria 5:13 p.m.
maandag, december 30, 2002
Vandaag was onze trouwdag, 36 jaar geleden. Daar hebben we gisteravond/nacht alvast maar op geproost en heeft Joop zijn laatste sigaar opgerookt. Vandaag is hij naar Silvia geweest om de pc te maken. Yara en ik hebben al uitgebreid zitten zwaaien. Wat een prachtige uitvinding (als het werkt). Vanmiddag lekker naar buiten geweest, heerlijk gewandeld. Rondje Ellemeet extra. :D Op het laatst begon het weer te spikkelen, dus ik was net op tijd weer thuis. Vanavond is Miriam nog even langs geweest. Ze wil af gaan vallen en we hebben dus gewogen, wat ze al 2 jaar niet meer gedaan had. Het viel mij tegen, ik dacht dat het minder was, 67.7kg. Ze wil dat ik haar ga helpen met het afvallen, weet ook zo 1,2,3, niet hoe ik dat zou moeten doen maar vooruit, we zien het wel. Samen boodschappen gaan we doen volgend jaar, zodat ze iets in huis heeft en geen impulsieve maaltijden gaat kopen, die meestal dikmakend zijn. Ik denk dat bij haar minder snoepen en drinken al voldoende zijn om behoorlijk af te vallen. kilootje of 5 eraf en ze zal zich een stuk lekkerder voelen. Ik heb niet echt veel goede voornemens. Wel meer op tijd naar bed en dus automatisch minder drinken. Loopt een beetje de spuigaten uit de laatste tijd. Joop drinkt ook weer wijn en dan zijn 2 flessen op een avond geen uitzondering. Dat moet minder, ten eerste is het teveel en ten tweede is het te duur. Roken blijf ik gewoon doen. Ik ben nog nooit gestopt, vind het veel te lekker, heb er geen last van, en wil mezelf dan ook niet onnodig gaan kwellen. Wel ben ik van plan de weinige vriendschappen die we hebben beter te onderhouden, waren we al mee begonnen en daar gaan we wel mee door. Wat een toestand weer zo'n jaarwisseling, morgen eerst nog boodschappen doen. Ik heb nog niks in huis. Ook niet voor de oliebollen. Had vandaag geen auto, dus moet het morgenochtend.

Door: ria 10:39 p.m.
zondag, december 29, 2002
Silvia belde net, haar pc doet het niet. Start niet op of zo, wel een uur met Joop aan de telefoon gezeten. Krijg ik weer de schuld omdat ik haar een webcam gegeven heb, is wel "grappig" bedoeld, maar het valt me niet lekker. Joop heeft hem geinstalleerd. Er was wel een programma niet aanwezig, dat hebben ze nog opgehaald bij de pa van Cor. Nu kunnen we dus niet chatten en ook niet ff leuk met de webcam............ Twee weken moeten we wachten omdat Sil dan weer naar de tandarts moet hier. Ik vraag me zo het e.e.a. af. Als er iets met Kedar zou zijn, of een programaatje over Nepal, of iets anders leuks wat Joop betreft. Of het dan ook zo lang zou duren. Verder word ik heel triest van al die regen. Helemaal niet naar buiten geweest vandaag. Simba heeft er ook geen zin in, zit ook nog met een sneetje in haar poot, dus dat doet dan ook weer pijn...wat een ellende allemaal. Dus zit ik maar een beetje spelletjes te spelen. Balls & Walls........

Door: ria 8:19 p.m.
Inmiddels alweer zondag. Gisteren gezellig een dagje naar Silvia geweest. Ze was jarig. We hebben haar een webcam gegeven, zodat we af en toe ff naar elkaar kunnen kijken. ook om fotos te maken is het handig, als ze eens iets wil laten zien. Levi wordt al een hele knul, staat al heel stevig en is de vrolijkheid zelf. Sil had weer lekker gekookt en 's avonds kwam de visite. Wij zijn om een uur of 10 weer opgestapt. Vanmorgen lekker uitgeslapen, Joop voor het eerst weer gaan trainen. Ben een beetje kriegelig vandaag. Soms voel ik me alleen maar huishoudster. Ik doe alles, wassen, koken, stofzuigen, de kachel aanmaken, de afwasmachine in en weer uitruimen. Vanmorgen zei ik nog dat hij dat toch ook wel eens kan doen. "Dat kan ik niet", krijg ik dan te horen, "want dan laat ik alles uit mijn handen vallen'. Het wordt wel erg makkelijk zo. Net viel het monopoly spel op de grond, alles over de vloer, toen alles er weer in zat en ik het tussen de andere spelletjes wilde zetten, lukte dat niet in 1 keer. "Jij wilt ook alles maar op die planken proppen, boeken is geen plaats meer voor" Omdat hij vorige week niet zo gauw een paar boeken van hem kwijt kon. Zo moeilijk is het toch niet zelf eens wat te verplaatsen of opnieuw in te delen, zodat het wel gaat. Of misschien dingen ergens anders te zetten, gewoon in overleg. Dan dat stomme pieterpad nog, dat komt me ook zo langzamerhand de neus uit. Een tijdje geleden kwam het ter sprake, zou misschien wel eens leuk zijn om dat te lopen. Samen. Nu komt het erop neer dat hij het liever aleen gaat doen, teveel rompslomp! Ik wil Simba dan meenemen, en gezellig iedere dag een stukje lopen. Hij wil er weer een uitputtingsslag van maken, en in de tent slapen en zo. Droogvoer eten :S Als ik meega wordt het dus 3x zo duur, dat weet ik ook wel. En dan kan hij misschien niet naar Nepal. Ik hoef ook niet zo nodig dat Pieterpad, ga net zo lief de polder in, maar waarom hij dan wel. Hij wil ook nog de Piryneeen in, of hoe je dat dan ook schrijft. Je kan wel van alles willen, voorlopig kan hij nog niks, geen conditie. Soms word ik er zo droevig van. Ik gun het hem allemaal wel, maar waarom alles tegelijk. Tuurlijk is het leuk om plannen te maken. Maar waarom 3 dingen en niet gewoon eerst eentje, kijken of het gaat.

Door: ria 4:02 p.m.