-->

 

RIA'S WEBLOG
  ARCHIEF:



 

zaterdag, februari 08, 2003
Lekker uitgeslapen vanmorgen. Gelukkig geen kater. Het was grijs en grauw vandaag. Lekkere strandwandeling gemaakt. Er lag een hoop troep, veel plastic, leuk voor Simba, ze is gek op plastic tonnetjes. Net Idols gekeken. Marieke is eruit. Jammer. Wat zijn ze toch goed allemaal.

Door: ria 10:49 p.m.
vrijdag, februari 07, 2003
wowowowowowowooooo zit nu een beetje dronken te zijn achter mijn pceetje. Heel gezellig uit eten geweest vanavond. DE KROEGEN ZIJN WEER OPEN. Er is wel het een en ander gebeurd in het dorp. Leonardos is overgenomen door Carl. Hij huurt de zaak van Coen nu.. Dus niks geen pizzaatjes meer van Coen. Hij vangt nog wel centjes maar Carl bakt ze. Zag er goed uit. Heel de zaak superschoon en wat heel belangrijk is Yvonne is er ook nog.We hebben heerlijk gegeten en daarna nog even naar de Surf Inn geweest. Lekker gekletst met Mar en Serge en Kim. Verders de rest van de dag gedaan wat ik van plan was. Dus de ramen buiten zijn ook schoon, de douche sprankelt, alleen de keuken, daar ben ik niet meer aan toe gekomen, morgen maar dan, als al die wijn niet teveel dwars zit. Superdag gehad vandaag, voel me helemaal top, ook al zijn we dan nog maar aan de voet. Joop heeft vandaag de rest van de financien op een rijtje gezet. Brengt wel kosten mee (ons spaarpotje) maar drukt wel de maandelijkse kosten. Maar doen dus en even zonder spaarpotje zien rond te komen. Dan zijn de maandelijkse lasten minder en houden we weer iedere maand iets over. Hypotheek aanpassen praat ik over. Rente is laag nu, je moet dan wel de rente betalen. uh moeilijk. Maar we gaan ervoor. Scheelt € 400.-- per maand. Is toch niet niks. Joop heeft ook vandaag zijn eerste reis verkocht. Dat hebben we gevierd vanavond. Je moet toch iets te vieren hebben. ik heb ook de lamp verplaatst. :D Joehieieieeieieeeeeeeeeeeee Komt allemaal goed.

Door: ria 10:04 p.m.
donderdag, februari 06, 2003
Zo, drukke dag gehad. Zit nu lekker uit te puffen met een wijntje erbij. Alle ramen aan de binnenkant gezeemd. Blubber kwam eraf. Is altijd zo na de kerst. Komt toch omdat er meer kaarsen gebrand worden. Daar ben ik een aardig tijdje zoet mee geweest, maar we kunnen nu weer naar buiten kijken. Als het weer mee zit morgen de buitenkant en de keukenkastjes. Maar dat zien we morgen wel weer. Verder ook nog een lekker stukje gewandeld. Toen nog even naar Renesse om een paar plakspiegels te halen die stuk waren. Ik heb op de slaapkamer een strook van die spiegels hangen en af en toe komt er eentje naar beneden. Maar ze waren er niet, niet in voorraad. Morgen maar eens in Zierikzee kijken, ik moet dan toch weer boodschappen doen. Maar ze hadden in die winkel wel schoenen. Ook alles met 50% korting......... Dus nu heb ik een paar nieuwe instap Dieseltjes, lichtgroen. Het moet snel voorjaar worden, dan kan ik ze aan. Verder ook nog een paar pantoffels meegenomen, die heb ik nu aan, lichtblauwe marokkaanse sloffen. En dan heb ik ook nog de eerste psychologieles opgestuurd. Les 2 was ik nog niet aan toegekomen, maar daar heb ik ook gelijk een stuk van gelezen. Gewoon af en toe even voor gaan zitten. Joop is druk met zijn vakantieplannen. Hij wil in april het Pieterpad gaan lopen om zijn conditie weer een beetje op peil te brengen. Vanmorgen heeft hij een nieuw eenpersoonstentje besteld, want hij wil dan wel lekker alleen zijn en doen en laten waar hij zin in heeft. Net als hij in de bergen altijd deed. Als dat dan allemaal goed bevalt wil hij deze zomer ook nog naar de Pyrineen. Daar is een hele route van oost naar west, die hij wil gaan lopen. Hopelijk gaat het allemaal lukken. In maart komt onze Nepalees logeren. Dan staan ze op de beurs in Amsterdam. Als het goed is komt hij heel de maand, maar hij wil ook nog naar andere bekenden in Europa. We zien allemaal wel wat ervan terecht komt.

Door: ria 6:59 p.m.
woensdag, februari 05, 2003
Joop is vandaag voor het laatst naar de cadioloog geweest in Goes De medicijnen werken goed en wat hij nu slikt zal hij de rest van zijn leven moeten blijven slikken, ook al staat het hem erg tegen. Tenzij er natuurlijk andere ontwikkelingen komen. Hij haat het. En het zijn er nog niet eens zoveel. Het schijnt dat hij een aangeboren eiwitafwijking heeft. Dat komt wel meer voor, maar dan meestal van een kant. Hij heeft het van twee kanten denken ze. Dat kan niet meer onderzocht worden omdat zijn ouders niet meer leven. Het gaat om het homocystine gehalte, normaal is dat 12, bij hem was dat vorig jaar 114. Nu is het nog 19, dus dat komt een eind in de richting. Daar moet hij een vitamine B12 voor slikken. Hij vond het wel raadzaam voor onze kinderen het ook eens te laten onderzoeken. En ik denk broers en zussen van Joop ook. Verder nog bloedverdunners en foliumzuur. Ik weet het niet eens allemaal, maar hij kan het 's morgens allemaal al tot zich nemen en dan 's avonds nog 1 pilletje. Nu maar hopen dat het niet meer terug komt. Vanmiddag weer lekker gewandeld. Joop is ook meegeweest. De zon wordt al lekker warm op je gezicht., als hij schijnt tenminste. Wel ook nog een buitje regen gehad. Paar boodschapjes gedaan en we zagen dat de pizzeria sinds vorig weekend al geopend is. Daar moeten we komend weekend maar weer eens gaan kijken dan. Jummie. Vanavond lekker pannekoeken gegeten. Daarna een lamp in elkaar gefrutseld voor in de gang. Kerstverlichting rond een grote hoed genaaid. Gebruikt weinig en geeft gezellig licht. We zijn een beetje op het stroomgebruik aan het letten om volgend jaar de vaste lasten wat te drukken. Ik moet er wel om lachen. Nog nooit van zijn leven hebben wij op een meter gekeken. We deden altijd maar wat. Nu kijkt Joop om de haverklap hoeveel we aan het verbruiken zijn :S. En dat kan nogal uiteen lopen. Zo hebben we in de kamer zo'n staande halogeen lamp van 300W. Dat vreet stroom zoiets. We hebben ook spotjes in het plafond, maar die deden we nooit aan. Nu wel dus. Drie spotjes van 60w. Meer niet. Anders brandde die halogeen plus nog eens 2 spotjes. Dat is 420 tegen 180 nu Licht in de keuken gaat uit als we er niet moeten zijn. Was anders altijd aan, ook 120w. Hier heb ik een grote spaarlamp. En als ik van hier naar de kamer moet heb ik nu dus gezellige kerstverlichting in de gang. Het klinkt heel ongezellig maar dat valt mee. Ik zit toch meestal hier en Joop ook achter zijn eigen pc, of voor de tv. Wij zijn gewoon een heel ongezellig stel. Oh ja en anders deed ik de buitenverlichting ook nogal eens aan, dat vond ik dan gezellig staan. Is ook al nergens voor nodig, want niemand die het ziet. Zo kan een mens nogal wat besparen. Ik denk dat we in september een heleboel terug krijgen.

Door: ria 8:11 p.m.
dinsdag, februari 04, 2003
Vanmiddag lekker even naar Zierikzee geweest. Beetje door de stad geslenterd. Vooral even naar lijstjes gezocht. Ik heb er wel een paar gevonden, maar thuisgekomen is het toch niet helemaal wat ik bedoel. Het staat niet zo leuk. Ik moet een grotere lijst met een passe partout, dat zal beter staan. Nou ja heb ik volgende keer weer wat om naar te zoeken. Ook nog even in de schoenenwinkel geweest. Ze geven ze bijna weg.... Maar ja dan denk ik wat moet ik er weer mee, zomers loop ik op mijn blote voeten of slippers en nu heb ik meestal alleen mijn wandelschoenen aan. Dus ik heb niets gekocht en zodoende weer veel geld uitgespaard. Ik kwam ook meneer Koevoets nog tegen. Die man is intussen al een jaar of negentig denk ik. Bij hem heb ik vroeger mijn eerst spijkerbroek gekocht. Hij had een dumpzaak en was de eerste die in Zierikzee spijkerbroeken verkocht. Ik weet het nog zo goed. Ik was denk ik een jaar of 12. Ik paste er een paar en ze zaten allemaal heel mooi, hij vond het prachtig. "Hoe kan het ook anders met zo'n mooi kontje" zei hij. Niemand die er ooit al eens iets van mijn kont gezegd had. Ik werd er verlegen van. Dat kontje is intussen kont geworden, maar mijn liefde voor de spijkerbroek is nooit meer overgegaan. Ik geloof dat het een LEE was. Levis is pas later populair geworden. Een sweater erop en ik was klaar voor de winter. Jaren heb ik dat gedragen. Ik heb vandaag ook mijn
schilderijtje afgemaakt. ik denk dat het golven zijn met tranen en handen en monden en ogen. Verder staan de foto's van het winterlandschap er nu ook op. Al met al was het wel een lekker dagje dus. Heerlijk verse kabeljauw gegeten met peentjes En zometeen weer naar Nicole luisteren.

Door: ria 8:15 p.m.
maandag, februari 03, 2003
Vanmiddag heerlijk gewandeld. Eigenlijk had ik helemaal geen zin. Na een klein stukje wilde ik dan ook al omdraaien, maar dat vond Simba geen goed idee. Ze gaat dan heel langzaam achter me aan lopen. Dus ben ik weer maar omgedraaid. Gelukkig maar. De zon ging heerlijk schijnen. Ik heb een lange wandeling gemaakt en kwam lekker uitgewaaid weer thuis. Voor de rest niet veel gepresteerd vandaag. Beetje gelezen en spelletjes gedaan. Vanavond weer wel met tekenen begonnen. Dat is zooo ontspannend.

Door: ria 8:08 p.m.
zondag, februari 02, 2003
Genoeg rampgebeuren gehad nu.Terug naar de orde van de dag.(welluke orde) Nou gewoon wassen enzo. Vandaag en gisteren heel veel gewassen, want zondags hebben we goedkoop stroom. Net als na 11 uur 's avonds, dan zet ik de afwasmachine pas aan. Vandaag is Ruud geweest, de broer van Joop. Heel gezellig gekletst. Is altijd leuk als die komt. Ulrike was naar cursus in Zutphen, logisch dat je dan doorrijdt naar Zeeland.:D. Ze wonen zelf in Enschede. Joop heeft vandaag een fotootje van me op dit log gezet. Alleen met de archieven wil het nog niet erg lukken. Hij komt er nog niet uit. Is ook niet zo belangrijk. Het gaat er me maar om hier een beetje mijn hart te luchten. Een vervanger voor mijn jaarlijkse agenda, die ik nu niet meer heb. Het is ook makkelijker, want hier kan ik dingen veranderen en weghalen als ik er later spijt van heb ;)

Door: ria 8:56 p.m.
Het is dus anders geweest. Het was 's nachts hoog water. We zijn wakker gemaakt en hebben nog geprobeerd naar het dorp te lopen. Maar dat is maar enkele meters geweest. De volgende dag hebben we ook heel de dag en nacht op de zolder doorgebracht. Vandaar ook dat ik nog weet van die appeltjes, die we hadden. Dat was het enige, die lagen daar te drogen. Wat een rotdag heb ik gehad. Een hele rampdag. Al die verhalen. Je weet het allemaal wel, maar toch. Jammer dat ik het niet meer na kan vragen. Maar door de verhalen en de beelden kwam er toch weer een en ander terug. Wat moet het verschrikkelijk voor mijn vader geweest zijn. Hij heeft ook nog veel mensen en dieren geborgen. Hij is ook heel de tijd dat wij in Rotterdam zaten hier geweest. Hij praatte er eigenlijk nooit over. Heel af en toe eens wat. maar toch. Ik realiseer het me nu pas Mijn ouders zijn in 1939 getrouwd. Eerst de oorlog. Toen was mijn zus nog klein. Zij is van 1941. Daarna die ramp. Net een nieuw huisje gebouwd. En dan er nooit over praten. Ik weet eigenlijk niks. Mijn vader was een stille man. Eigenlijk had ik niks met hem. Was al die ellende de reden daarvan? Had hij het weggestopt? Ik zal het nooit weten. Ik weet wel dat hij vandaag ook een zware dag gehad zou hebben. En dan mijn moeder. Zij vertelde ook nooit iets. Ja. dat die rood met witte dekens die we hadden van het rode kruis waren. Die grijze trouwens ook. En dat we het in Rotterdam heel fijn hadden. Maar voor de rest? Emoties? Niks. Ja die mensen die op dat vlot zaten, omdat ik er wel eens naar vroeg, die waren gered.

Door: ria 12:14 a.m.