-->

 

RIA'S WEBLOG
  ARCHIEF:



 

zaterdag, maart 01, 2003
Ik hoor net dat mijn tante, waar ik een paar dagen geleden over sprak, gisteravond overleden is. Fijn voor haar, hoeft ze niet verder te tobben, zielig voor oom Han, blijft ie in zijn uppie over. Ze wordt in Serooskerke(sch) begraven, dat is hier vlakbij, daar liggen mijn opa en oma ook , bij hun ben ik vorig jaar nog even op bezoek geweest. Tja, begraven of cremeren, ook zoiets. Lang dacht ik altijd, laat mij maar in rook opgaan. De laatste paar jaar heb ik getwijfeld, maar hoe meer ik er weer over nadenk, hoe meer ik toch weer voor cremeren kies. Mijn ouders zijn ook allebei gecremeerd en ik heb nog nooit iets gemist. Een plek of zo om naar toe te gaan. Ik denk ook dat je niet een bepaalde plek hoeft te hebben om diegene waar je van gehouden hebt te herdenken. Dat kan overal, altijd, iedere dag, onder je dagelijkse bezigheden of gewoon als je zomaar even zit. Ik mis mijn moeder nog steeds heel erg, iedere dag denk ik wel even aan haar. Zoiets gaat nooit over. En vooral de laatste tijd onder mijn wandelingen, kom ik vaak langs begraafplaatsen, die zijn hier op de gekste plekken, midden in de polder, dat komt door de ramp. Vaak kijk ik er even op, om te zien wie er liggen en hoe het eruit ziet. Meestal heel troosteloos. De gemeente onderhoudt ze dan netjes, maar de nabestaanden laten het nogal eens afweten. Zonde. Wel heb ik altijd gezegd dat mijn afscheid een feestje moet zijn. Met veel muziek, drankjes en bloemen en vooral gekleurde mensen, geen trieste zwarte mensen.

Door: ria 7:24 p.m.
Het was weer heerlijk weer vandaag, al begint het nu wat te betrekken. Ik ben vanmorgen maar eens begonnen om de tuinmeubels weer op z'n plek te zetten en het bankje heb ik afgesopt. We hebben lekker buiten koffie gedronken en daarna heb ik wat in de tuin gescharreld, beetje knippen en de vlinderstruiken gesnoeid, wat onkruid weggehaald en het ziet er al heel anders uit. Ik heb zodoende alweer 2 blaren op mijn handen en van die leuke rouwrandjes aan mijn nagels. Vanmiddag nog even naar Zierikzee, paar boodschapjes en met Simba een rondje door "de stad" gedaan, dat is weer eens wat anders als de polder, er ligt daar allemaal lekkers op straat. Ik heb ook alweer mijn eerste soft ijsje gegeten, heerlijk!! Joop is vandaag ook al met de bijtjes in de weer geweest. Er moest iets aan een kast veranderd worden, een stuk er vanaf, gelukkig had hij zijn hoed opgedaan, maar niet de jas die erbij hoort, op een gegeven moment maakte hij een verkeerde beweging, en toen werden ze boosssssss, is hij maar ff gevlucht en een andere jas aangedaan. Zodoende is hij wel al een paar keer geprikt. Ach ja eigen schuld dikke bult. :D

Door: ria 5:21 p.m.
vrijdag, februari 28, 2003
Vanavond ben ik voor het eerst meegeweest naar een bijenbijeenkomst met Joop. Nu had ik denk ik niet zo'n goede gelegenheid uitgekozen, want het was de jaarvergadering. Het ging in het begin dus alleen maar over de financien en de plannen enzo. Wat wel heel leuk was, was dat het in mijn oude middelbare school was, die is omgebouwd tot multi functioneel centrum. Ik heb dus vanavond in mijn oude klas gezeten. Mijn jas opgehangen aan een haakje waar hij 40 jaar geleden ook hing. Mijn tas in de vensterbank gelegd, waar vroeger mijn schooltas lag. Als ik naar het bord keek zag ik weer allemaal oude wiskunde formules en boekhoudkundige uitleggingen. Heel leuk om daar weer eens te zitten en door dat oude gebouw heen te lopen. Er komen dan toch allemaal weer herrinneringen boven, dus ik heb eigenlijk niet zo goed opgelet vanavond. Na de pauze kregen we nog een filmpje te zien over het kweken van koninginnen. Al met al was het wel heel gezellig, leuke mensen.

Door: ria 11:58 p.m.
Vandaag hebben we met de stapel hout gespeeld. Jongens wat een berg. Cor had een snipperdag, dus zijn we met z'n drieen aan het zagen en het kloven geweest en we zijn er nog lang niet, je ziet bijna niet dat er iets weg is. Maar goed het was heerlijk weer, fijn om lekker buiten te zijn. Vanavond moet we naar zierikzee, dan is er een bijenbijeenkomst. Vorige keer had ik daar niet eens aan gedacht, maar dat is natuurlijk best leuk om ook mee naar toe te gaan. Leer ik ook wat over de bijtjes.

Door: ria 5:03 p.m.
donderdag, februari 27, 2003
Woooooooooooooow, wat is het mooi buiten, de bomen staan op springen en hebben allemaal al een andere kleur, niks geen grijze takkemassa meer, allemaal kleurtjes!!! Ik heb zo'n zin om in de tuin te beginnen, maar dat gaat nog niet, alles is nog veel te nat. Vanmorgen oom Han gebeld. Tante Nel ligt al acht dagen in coma, dus dat is een aflopende zaak, het heeft ook geen zin om erheen te gaan. Zielig voor hem, zit ie straks alleen in zijn huisje, hij is ook al 80. Gelukkig kan hij nog wel zelf naar het ziekenhuis rijden zei hij. Hij was de eerste van de familie die een auto had.... dan kwam hij ons 's zondags wel eens halen en gingen we een eindje rijden met zijn Renaultje.... ik weet zelfs het nummer nog, TT-55-25 goed he :D. Met hem zijn we ook voor het eerst naar de Efteling geweest.

Door: ria 5:18 p.m.
Nou, de verjaardag van Joop zit er weer op. Niks spectaculairs gebeurd. Gewoon koffie met gebak met Elly en Cor en een wijntje met Elly en Cor en dat was het dan. Heeeeeeeeel gezellig. Kan niet missen met die twee. Beetje bijgekletst, was alweer een tijdje geleden dat ze geweest waren. We hebben het druk met de kinders af en toe in de weekenden, dat moet ook gebeuren. Wat een ouwe meuten worden we toch eigenlijk. Vroeger wilden we nog wel eens doorzakken op zo'n doordeweekse avond. Morgen werken??? Oh, morgen pas!!! Dat duurt nog langggggggggg. We nemen nog een neut.

Door: ria 12:33 a.m.
woensdag, februari 26, 2003
Ik had vandaag ook een mailtje van
Petra, ze heeft nog veel pijn, maar wat wil je ook, dat duurt nog wel even eer dat over is. een klein stukje mail van Petra: Ha ha ik moet ineens denken aan die heerlijke appelkanjers die altijd getrakteerd werden bij Bezooijen als er iemand jarig was. Ik kan me nog goed herinneren dat jij toen tegenover me zat en een beetje zat te sabbelen op dat ding omdat je zo'n pijn je mond had! O o ja jij kan je als geen ander voorstellen hoe het is om ellende aan je mond te hebben. Op zich valt het met de blauwe plekken wel mee. Het is nu meer geelachtig, maar dat valt niet eens zo op. Het meest zie je dat m'n wangen heel dik zijn. Een beetje vaag gezicht. Lijkt net of ik een hamster ben. En m'n kin ziet er ook wel typisch uit. Ik hoop niet dat ik zo'n centebak krijg. Hij heeft 4 verstandskiezen getrokken, m'n kaak gebroken en een stukje van m'n kin gehaald. Nou dan kun je je wel voorstellen dat m'n hoofd er dik uitziet. Het meest last heb ik van m''n onderlip. Daar zitten hechtingen in omdat daar een stukje van m'n kin is gehaald. Eigenlijk zou dus m'n kaak op elkaar komen te staan, maar omdat er een virus was op de intensive care is dat niet gebeurd. Achteraf gezien voor mij wel beter, want nu kan ik toch nog pap eten en anders zou alles door een rietje moeten. 't Is niet niks. Het wordt een heel andere Peet ;) Ben benieuwd hoor.

Door: ria 7:27 p.m.
Oooooooooh, vanavond belde mijn zus, zomaar plotseling, onverwachts! Vreemd om haar weer eens aan de lijn te hebben, maar ook wel weer leuk en toch ook weer niet, want ze had geen goede berichten. Wij hebben samen nog 1 oom en tante, dat is, hoe toevallig, de oom die op de
"gouwe ouwe" staat die ik eerder vandaag plaatste, hij kende daar toen nog niet zijn latere vrouw. Ze hebben nooit kinderen gekregen en wij zijn dus nog de enige nichtjes die ze hebben. Met verjaardagen bellen we wel en heel af en toe gaan we er eens langs. Voor mij is dat alweer een paar jaar geleden. Het blijkt dat mijn zus nu weer wel een beter contact met ze heeft, want ze belde om te zeggen dat het niet goed met onze tante gaat. Ze ligt in het ziekenhuis en ze gaat waarschijnlijk dood. Ik zal haar nooit meer zien, denk ik. In november heb ik haar nog aan de telefoon gehad. Dat zal het laatste dan wel zijn. Wat erg. Weer een schuldgevoel erbij. Waarom ben ik niet eens langsgegaan. Maar ja, zo loopt het en je kan het toch niet meer veranderen. Ik moet me er maar bij neerleggen.

Door: ria 6:53 p.m.
Vanmiddag een heerlijke wandeling gemaakt, het was prachtig weer. Lekker een stuk door de polder en een stuk strand. Twee uur onderweg geweest. Bij thuiskomst waren de foto's van
Floyd en An bij de post , die heb ik net gescanned, eindelijk heeft An ook een gezicht :D Verder nog een foto van Yara en Levi die ik afgelopen weekend van Sil had gekregen. En nog een "gouwe ouwe" , op deze foto zijn mijn opa en omoe 40 jaar getrouwd, ik sta vooraan in dat schattige gebreide jurkje, tussen opa en omoe in, achter ons vlnr oom Han, zus Janny en pa en moe. Prachtig he, die schoenen ook en de fotograaf had een mooi kleed opgehangen. De foto is in 1952 genomen, dus een paar maanden voor de ramp.

Door: ria 3:33 p.m.
Heerlijk geslapen vannacht. Ben wel wat opgeknapt, maar het rottige gevoel is nog niet weg. Geen idee wat het is, maar het huilen staat me nader dan het lachen. De zon schijnt weer heerlijk en heb net gebak gehaald. Joop wordt 58 vandaag. Mijn
moeder was vandaag ook jarig geweest, 87 zou ze zijn geworden. Ze werd 74.

Door: ria 10:11 a.m.
dinsdag, februari 25, 2003
Ben ziek, voel me k*t, buikpijn, rillerig, het is gewoon niks met me vandaag. Vanmiddag heel de middag op bed gelegen, dat is niets voor mij. Straks weer maar vroeg erin. Joop is morgen jarig. Ik hoop dat het over is dan.

Door: ria 6:45 p.m.
maandag, februari 24, 2003
Zo, de rust is weergekeerd in huize K. Het was een roerig weekende zal ik maar zeggen. Zaterdag eind van de middag waren de kinders er. Levi was echt gegroeid. Type bouwvakker, maar dan in het klein, Yara was niet veel veranderd. Eerst even bijgekletst en wat gedronken, Miriam kwam ook langs. Daarna met z'n allen gegeten. Ik had lekker Belgisch stoofvlees gemaakt. 's Avonds gingen paps en mams op stap in het dorp en "mocht" oma oppassen. Dat had weer het voordeel dat ik lekker relaxed alleen naar Idols kon kijken. Daarna op tijd naar bed, want ik had al het voorgevoel dat mijn oppassen niet alleen bij de avond zou blijven. Ik had ook een andere bedgenote, Yara sliep op Joop zijn plaats, dat was wel een hele rare gewaarwording, ineens zo'n kleine friemel van 2 naast je, die behoorlijk ligt te blazen omdat ze een volle neus heeft, die dan ook nog eens halfverwege de nacht over je heen komt rollen omdat ze haar plaats een beetje kwijt is. En ja hoor, mijn vermoeden was ook juist, want paps en mams kwamen pas om een uur of drie afzakken. Die wilden natuurlijk lekker uitslapen en dat kon omdat oma fris was. Half zeven was het eerste wichtje wakker. Van in bed voorlezen en kletsen zoals ik gedacht had kwam niks terecht, ik heb het kunnen rekken tot zeven uur, maar toen moest er toch echt opgestaan worden. Boterhammetjes klaarmaken en drinken maken, luiers verschonen en ga zo maar door. Een uur of half acht kwam de tweede, ook voor een bammetje, drinken had hij net van zijn mams nog gehad. Nou en dan duurt het lang voordat het een uur of half elf is voordat de rest eens af komt zakken. Dan is oma al een paar keer behoorlijk op de proef gesteld, is er al een bord gebroken, heeft de tv het al moeten verduren en is de boekenkast ook al een paar keer onderhanden genomen. Daarna uitgebreid gebadderd en aangekleed. Toen dat achter de rug was kwamen de buurtjes ook afzakken, die waren ook mee op stap geweest. De zussen waren dus weer eens ouwerwets op stap geweest met aanhang. Het restje stoofvlees opgemaakt en daarna ging de kapsalon weer open. Silvia en ik moesten geverfd worden en Cor geknipt. Daar ook weer een tijd zoet mee geweest. Intussen was het al een uur of vijf en zijn Sil, Cor en ik met de kinder lekker in de Surf Inn wezen eten. Want Cor kan niet in Scharendijke zijn geweest zonder de aller, allerlekkerste spareribs gegeten te hebben. Dat was ook weer heel gezellig en eenmaal thuis hebben we nog en afzakkertje genomen en vroeg in bed. Vanmorgen alweer vroeg dag. Cor had een afspraak in Tholen en Sil moest naar de tandarts. Intussen belde de broer van Joop dat hij ook even langs wilde komen. Heel gezellig, dus ik maar eens ff stofzuigen. Was het toch een beetje netjes, hmmmmm. Hij had zijn 3 hondjes ook meegenomen, maar die konden lekker buiten spelen. Nou toen kwam tante Mir ook nog ff, ook weer lekker smikkelen. Al met al, eer iedereen weg was, was het een uur of 1. Toen heb ik alweer gestofzuigd................... De mandarijntjes en het kaarsvet van de ramen verwijderd ( Yara had geprobeerd met een kaars die ze buiten gevonden had een mooie tekening op de ramen te maken) Beetje opgeruimd. Intussen had Joop ook alweer gebeld. Het was te vermoeiend, campings waren nog niet open, dus die was ook al op de terugweg. En nu zit ik ff bij te komen. We hebben net gegeten, de kachel brandt weer en ik ben dr een beetje moe van. Maar ik heb weer zo heel lang de tijd om weer bij te komen. Ik denk dat ik morgen maar weer eens een stukje ga wandelen.......................

Door: ria 7:45 p.m.