-->

 

RIA'S WEBLOG
  ARCHIEF:



 

zaterdag, maart 08, 2003
jaaaaaaaaaaaaaaa, JAMAI heeft gewonnen, eindelijk gerechtigheid, leuk nummer, goed ventje.

Door: ria 11:45 p.m.
Wel een rondje rond het dorp gedaan, maar het stormt, en het regent af en toe, bah. Dus ik heb mijn boodschapjes gedaan en ben maar weer gauw verder gelopen. Zodoende heb ik alleen een paar pony's gezien. Naar de kroeg gaan is nu ook niets aan, want die zijn dan overvol en iedereen is dronken, dus ik blijf lekker thuis. Genieten van mijn eenzame bestaan. Dat klinkt misschien heel raar, maar ik vind het heerlijk om eens een paar dagen alleen te zijn. Niets hoeft. Ik doe maar wat. Vanmiddag op het gemak alle papieren eens opgeruimd,rekeningen betaald. Ben ik weer helemaal bij. Vandaag was ook mijn kristal binnen van
de regenboogboom die heb ik voor het raam gehangen, ik ga er nog een paar bestellen. Het is voor een goed doel en ik vind ze mooi. Ik heb er al meer een gehad maar die was kapot gevallen.

Door: ria 4:44 p.m.
Nicole had een berichtje op MSN gezet om Jamai op mijn log te toveren. Want natuurlijk willen wij dat hij gaat winnen vanavond. Het is voor mij een probeersel, ik kan het nu ook niet vragen want ze is er niet, hopelijk staat zijn vrolijke koppie zometeen in beeld. Vandaag feest in het dorp
STROA (deze link is van Noordwelle een dorpje verderop, daar was het dus vorige week) ik weet niet of ik er ga kijken want het is geloof ik heel erg koud. Wel ga ik wandelen en zal dan zeker ook wel de versierde paarden tegen komen, prachtig gezicht altijd. Joop belde ook nog gisteravond, het was gezellig druk op de beurs. Veel mensen die even een praatje kwamen maken. Vanacht hebben ze bij Ina geslapen de zus van Joop.

Door: ria 11:04 a.m.
vrijdag, maart 07, 2003
Vanmorgen (na een kleine wervelstorm) zijn om een uur of acht Joop en Kedar richting Amsterdam vertrokken, ik heb nog niks gehoord, dus het zal wel goed zijn. Ik ben ook gelijk maar uit bed gebleven, het viel blijkbaar op, want er begonnen er gelijk een paar tegen me te kletsen op MSN, dat ik zo vroeg was. Eerst een tijdje achter de pc gezeten dus. Daarna (alweer) opgeruimd. Wat kunnen mannen toch een zootje maken. UItgebreid de kranten gelezen, die van gisteren had ik ook nog niet gezien en ik moet toch even kijken of ik nog ergens op kan solliciteren. Niks gevonden. Lekker gewandeld, al was het wel heel erg koud. En net heb ik lekker languit op de bank de Viva en de Beau Monde gelezen. Ik heb 4 koppen soep op met kaas erin, en brood met ham, lekker makkelijk. En nu weer ff achter de pc. Weet niet of ik het lang volhou, want ik denk dat ik lekker vroeg naar bed ga.

Door: ria 7:20 p.m.
donderdag, maart 06, 2003
Ik weet niet wat het is hoor, maar ik voel me zo lekker, alles gaat gewoon goed. Ik ben lekker bezig. Joop is ook lekker druk met Kedar. Zijn nu weer vanalles aan het uitprinten, dat moet dan wel via mijn computer, dat is dan weer minder. Begint iedere keer dat mens tegen me te praten. Het eten beviel goed, alleen wil hij wel overal sambal en tabasco bij, het is niet pittig genoeg schijnbaar. Maar goed dat daar dan potjes voor zijn.

Door: ria 9:55 p.m.
Zo, beetje gesopt vandaag en alles weer een beetje recht gelegd. Ik moet ook eens aan Joop vragen wat voor wc's ze eigenlijk hebben in Nepal, want erg goed mikken kan hij niet :( bah. Zijn tandenborstel gebruikt hij denk ik ook al een jaar of 10. Heerlijk gewandeld, het zag er heel koud uit, dus ik had een dikke trui aangedaan, maar eenmaal buiten, werd het steeds lekkerder en liep dus te zweten als een gek. Daar kwam nog bij dat ik eerst boodschappen gedaan had in het dorp en daarna pas een flink eind ben gegaan, dus ik had een zware rugzak. Vanavond eten we schnitzel met gebakken aardappels en sla en doperwtjes, benieuwd hoe dat weer zal smaken bij hem.

Door: ria 3:43 p.m.
Gezellig gegeten gisteravond. Ik had kip in zoetzure saus gemaakt met rijst erbij. Hij heeft heerlijk zitten smikkelen. Wijntje erbij. Maar al met al was het toch een vermoeiende dag geweest dus ik lag om half tien al in bed. Ik was op. Heerlijk geslapen en vanmorgen weer lekker fit op. We hebben gezellig ontbeten, ik moet soms wel een beetje lachen, hij vindt alles heel lekker, dus dan smeert hij eerst zijn brood, daarna kaas erop, dan een plak cervelaat en dan nog eens een plak ham :)) brrr ik moet er niet aan denken, maar hij zit lekker te smikkelen. En nu zijn ze naar de beurs vertrokken om de boel op te bouwen. Vanavond komen ze dan weer hierheen.

Door: ria 11:27 a.m.
woensdag, maart 05, 2003
Dat was vroeg opstaan geblazen vanmorgen, vooral voor Joop, hij moest om 5 uur op Schiphol zijn. Half negen waren ze hier. Wat een aardige man. Heel relaxed ook. We hebben eerst ontbeten en daarna hebben Joop en hij de reizen doorgenomen en alles een beetje besproken voor de beurs. Ik heb intussen gewandeld. Vanmiddag zijn Joop en ik naar de begrafenis van tante Nel geweest. Eerst een kerkdienst. Wat een knus kerkje, ik heb mijn mond maar gehouden tijdens het zingen, ik ken al die verzen niet. Daarna met z'n allen naar de begraafplaats gelopen, dat is maar een paar honderd meter. En daar is tante dus aan de aarde toevertrouwd. Wat een dappere oom heb ik toch, hij redt het wel, ook al is ie 80. Ik had zo'n meelij met hem, we kwamen nog langs het huis waar hij geboren en getogen is en nog maar een paar jaar uit is. Waar eerst zijn houtopslagplaats was, staan nu huizen, zijn oude huis ziet er een beetje verwaarloosd uit, triest. Toen had ik het even te kwaad. Dat was ook het huis waar we vroeger met mijn ouders vakantie gingen vieren. Mijn opa maakte dan een wip en alle kinderen van het dorp kwamen met ons spelen. Mijn opa was wagenmaker en ik speelde dan in de houtkrullen, of maakte leuke dingen van het afvalhout, zoals een poppenkast. Oom Han was later ook eerst wagenmaker, maar toen die niet meer nodig waren is hij gewoon in de woningbouw verder gegaan. Zodoende ook mijn zus en zwager weer gezien, ze kwamen tegelijk met ons aan. Het ging goed, we hebben naast elkaar in de kerk gezeten en met z'n vieren gelopen. Daarna koffie gedronken met iedereen, het was heel gezellig, hoe raar dat ook klinkt. Een tante van Joop was er ook, zij woonde altijd naast mijn opa en later oom, nu nog steeds woont ze daar. Een oudtante van mij was er ook, tante Kaatje, met haar dochter Ans, daar ging ik altijd logeren in mijn middelbare schooltijd, Ans zat bij mij op school en dan ging ik wel eens een weekend naar hun toe. Ze zei dat ik niks veranderd was :))) dat heeft Joop dus al een paar keer aan moeten horen ;) Tja en verder weer andere bekenden, ik zal er allemaal niet over uit wijden. Maar het was heel gezellig dus. En zometeen ga ik koken, voor onze Nepalees, die nu ligt te slapen. Hij wordt maar niet wakker, zometeen doet hij vannacht geen oog dicht.

Door: ria 5:07 p.m.
dinsdag, maart 04, 2003
Stuk kouder is het vandaag en het begint nu ook al te regenen. Vanmorgen nog wel lekker buiten bezig geweest. Alle potten verzameld, die overal stonden en netjes bij elkaar gezet, dat staat ook al leuk, ook al zit er nog niks in. Oude planten weggegooid en degene die nog goed waren verplant. De stoep aangeveegd, want het moet natuurlijk wel een beetje netjes zijn voor onze
Nepalese logee. Hij begint nu zo ongeveer aan zijn reis. Net een paar soorten brood gehaald, dan kunnen we morgenochtend eerst ontbijten als hij aankomt. Morgenmiddag dan nog een begrafenis, dan zal ik in dit kerkje plaats nemen en afscheid van mijn tante nemen. Wat een rare dag zal het zijn. Zie ik mijn zus ook weer eens en haar allerliefste echtgenoot niet te vergeten. De foto van tante Nel is genomen op onze bruiloft, dus al heel lang geleden. Bij het zoeken daarnaar vond ik ook nog deze. Schattig he ;)

Door: ria 3:12 p.m.
maandag, maart 03, 2003
Prachtig weer vandaag. Lekker in de tuin bezig geweest. De wilgen zijn weer geknot, de takken heb ik weer opgebonden en ergens neergezet. Staat heel leuk van die wilgetakkebossen. Vandaag was ook de overbuurvrouw weer voor het eerst geopend met haar bloemenwinkeltje, het leek wel of ze ze weggaf want het was ontzettend druk. Ik ben vanmiddag ook even gaan kijken en heb een mand met ranonkeltjes gevuld. Lekker vrolijk. Eind van de middag kwam Cor nog even en hebben we nog een paar stammen gekloofd.

Door: ria 6:47 p.m.
zondag, maart 02, 2003
Saaie dag vandaag, saai weer ook. Niet veel gedaan. Alleen de was en gewandeld. Veel duitsers zijn er al. Eigenlijk wilden we een pizzaatje gaan eten, maar nu is het weer voetbal en we hadden ook niet zo'n zin, dus hebben we maar een rest spaghetti wat er nog stond opgegeten. Veeeeel goedkoper ook. Ik ben benieuwd wat de komende week gaat brengen. Als het goed is komt onze Nepalese kennis a.s. woensdag aan. Donderdag t/m zondag gaan Joop en hij dan naar de beurs in Amsterdam. Ze gaan dan bij Ina, de zus van Joop slapen. Dan heb ik dus, denk ik, hoop ik, een paar hele rustige dagen (net of ik het anders zo heel erg druk heb, maar helemaal alleen is wel errug relaxed). Zaterdag is het stroa in het dorp, met het bijbehorende ringsteken. Daar ga ik dan wel even kijken natuurlijk en ook even naar de kroeg. ;)

Door: ria 6:48 p.m.