-->

 

RIA'S WEBLOG
  ARCHIEF:



 

zaterdag, maart 22, 2003
Sil en Levi zijn alleen gekomen. Yara is ziek, dus het was beter dat die thuis bleef met haar papa. Levi is ook al niet erg lekker, maar Silvia wilde graag komen omdat haar zus een beetje extra haar voor haar meegebracht had. Dat moet er ingenaaid worden en als ze het nu niet deed zou het nog weer een paar weken duren. Zolang kon ze niet wachten. Dat zijn ook leuke dingen natuurlijk. Vanmiddag om een uur of vijf was ze er. We hebben lekker stokbroodjes geknabbeld met wat erop, wijntje erbij en nu is ze met haar zus naar de kroeg. Dat is ook wel weer eens leuk natuurlijk. Oma en opa passen op :) Ik heb heerlijk gewandeld, alweer. Vanmiddag kwam onze bijen goeroe nog even langs. Het gaat goed met de bijtjes, zijn alweer druk aan het vliegen. Verder alles gewassen vandaag, de niet droger dingen konden lekker buiten, het was zo droog in de wind, die nog maar steeds te fris is. Vannacht krijgen we weer nachtvorst :( Vanavond trouwens nog wel heel erg geschrokken. Ik ging een beetje hout halen voor de houtkachel, die dus nog steeds brandt :( Ik stond een beetje achterin in de hoek en er staat nog 1 rij hout, hoog gestapeld, ik dacht wat hoor ik en met dat ik het denk zie ik de boel een beetje verschuiven, ik wilde het nog tegenhouden, maar zag dat dat niet ging lukken, als een speer uit het hoekje gesprongen en daar viel het allemaal, net op tijd weg, anders had ik wel het een en ander over me heen gekregen. Pokkehout!!

Door: ria 9:08 p.m.
vrijdag, maart 21, 2003
Vandaag een beetje gepoetst in huis. Morgen komen Sil en Cor met de kinderen een nachtje logeren. Hopelijk wordt het eindelijk eens een beetje warmer morgen, zodat we lekker buiten kunnen zitten. Vandaag was het nog steeds een koude wind. Als je wandelt is het heerlijk, dat heb ik dan ook wel gedaan vanmiddag. Joop had alweer geen zin, is niet meegeweest. Er waren weer 2 lammetjes geboren, die moest ik weer eventjes bewonderen. Het blijft schattig, vanmorgenvroeg waren ze geboren, 2 rammetjes dit keer. Daarna nog even naar de Lidl geweest in Zierikzee en toen was de dag weer om. Nu staat het vet warm te worden, we gaan zo lekker patatjes eten. :)

Door: ria 6:02 p.m.
donderdag, maart 20, 2003
Na mijn wandeling maar eens in de tuin begonnen. Eindelijk. Ik had onderweg al zoveel mensen druk in de weer gezien, dat ik toch niet achter kon blijven en mijn smoes dat het nog steeds te nat zou zijn gaat toch niet meer op. Het voorste stuk van de tuin ligt er dan ook alweer netjes bij. Morgen verder. Het was heerlijk buiten, hopelijk morgen weer. Dan wil ik ook nog even het fabeltje uit de wereld helpen, dat mensen die antidepressiva slikken
impotent worden. Joop denkt aan sex, praat over sex, droomt over sex en wil dat dan ook nog in de praktijk brengen. :(( Misschien is hij de uitzondering die de regel bevestigt, of misschien was hij zo bang dat het zou gebeuren, dat het bij hem juist andersom werkt, geen idee, maar de nare bijkomstigheid is wel dat ik ze niet slik, geen twintig meer ben, ik best wel mijn best wil doen, maar dat ook niet altijd lukt. Wat een toestand he. Wel lachen natuurlijk. Volgens mij werken ze goed, op andere vlakken ook, hij is is opgewekt, spraakzamer en ook meer bezig. Blijft natuurlijk dat rottige vergeetachtige, nergens aan denken, beetje suffige, maar dat is wat zal blijven denk ik.

Door: ria 6:27 p.m.
Dat was even lachen onder het wandelen vanmiddag. Simba en ik liepen langs de Boutlaan achter de bomen, toen plots een
haas ons op nog geen meter afstand, met een rotgang inhaalde. Simba was niet aangelijnd dus die ging er als een speer achteraan. Gelukkig bleef het haasje aan onze kant van de weg, je moet er toch niet aan denken dat ze zo de weg overvliegen, maar gelukkig liep alles goed af en de haas had al gauw het hazepad gekozen, de polder in.

Door: ria 3:43 p.m.
woensdag, maart 19, 2003
De oorlog in Irak is denk ik al begonnen. Ik heb te weinig verstand van politiek om me daarover uit te laten, maar als ik het goed begrijp willen de Irakezen ook niets liever dan dat die Sadam nu eindelijk eens oprot, daar hebben ze best een oorlog voor over.:( Dus ik snap dan ook al die tegenstand niet, tuurlijk wil iedereen vrede en zonder oorlog de boel oplossen, maar dat is hier nu ff onmogelijk denk ik. Laat het vlug over zijn, zodat iedereen weer in vrede verder kan. En alsjeblieft niet teveel onschuldige slachtoffers.

Door: ria 9:38 p.m.
De morgen begon nogal gestressed. Joop zou eindelijk de papieren eens naar de boekhouder brengen voor de belastingaangifte. Ik had keurig alles aan hem gegeven, zodat hij het netjes bij elkaar kon houden. Wat blijkt nu............geen jaaropgaves. Nergens te vinden. Terwijl ik zeker wist dat ik ze aan hem gegeven had. Nou, toen zijn we weer maar gaan zoeken, vreselijk, daar word ik dan zooooo moe van. Dan denk ik hoe krijg je het toch voor elkaar!!! Je hoeft toch alleen maar alles in die blauwe enveloppe te stoppen.......dus alle laatjes en stapeltjes netjes opgeruimd, dat is dan weer wel een voordeel. maar nog niks gevonden. Toen naar de garage, waar ook nog het een en ander ligt. En jawel hoor, daar lagen ze. HOE KOMEN ZE DAAR DAN??? Geen idee, zal wel meegepakt zijn met iets anders weer. Gelukkig zijn ze terecht. Daarna haren opgezogen en een tijdje lekker in de zon gelegen, heerlijk warm was het. Vanmiddag samen gewandeld. Ze zijn al bezig de
strandtent op de bouwen. Er wordt nu geheid, de tent mag in het vervolg het hele jaar blijven staan. Perry verhuist nu en komt in de eerste bocht te staan. Verder op onze tocht nog bij een paar pasgeboren lammetjes gekeken. Vanmorgen geboren. Ze stonden nog een beetje wiebelig op hun benen, schattig om te zien. De eigenares was er ook heel blij mee. Vorige week was er ook al een geboren. We konden zelfs beschuit met muisjes krijgen, maar dat hebben we maar niet gedaan. Het zijn Duitse Zwartkopschapen prachtige beesten om te zien en voor deze dieren wordt dus duidelijk beter gezorgd als die waar ik een paar dagen geleden over schreef.

Door: ria 4:59 p.m.
dinsdag, maart 18, 2003
Vannacht laat gaan slapen. We hebben eerst nog naar Bush gekeken om 2 uur. Vanmorgen dus heerlijk uitgeslapen en eindelijk kon ik weer eens gewoon in mijn blote kont door het huis rennen. Dat was weer wel een verademing. Zodoende niet veel gedaan, ik wilde eigenlijk de tuin in, maar ik moest ook nog boodschappen doen en langs het arbeidsbureau. Mijn inschrijving is nu verlengd tot 1 augustus, lekker makkelijk. Leuk India kussentje nog gekocht bij Xenos en een wissellijst voor foto's van de kleinkinderen. Daarna nog even in de zon gezeten en Simba geborsteld, ze is aan het verharen, hele plukken komen er dan uit. Het is prachtig buiten!! Aan de ene kant van het huis gaat de zon bloedrood onder en aan de andere kant komt de maan als een prachtige oranje bol opzetten, heel groot en rond is ie :))

Door: ria 7:06 p.m.
maandag, maart 17, 2003
Vanmiddag uur of vier zijn ze weggereden, Kedar moest pas tegen achten vliegen. Joop is op de terugweg nu. Hij had dus duidelijk geen zin om weg te gaan, heeft zo lang mogelijk in zijn joggingkleren gelopen en pas de laatste minuut zijn laptop dichtgeklapt. We werden uitgebreid bedankt voor het fijne verblijf. Het plezier was ook aan onze zijde. Nu, met een op handen zijnde oorlog had hij er maar zwaar hoofd in, mensen gaan dan toch weer minder reizen. We zien het wel. Voor ons is het maar bijzaak, voor hem is het zijn inkomen.

Door: ria 7:28 p.m.
Het is goed dat ik mijn ongenoegen hier geplaatst heb, ik heb al een paar reakties gehad. Het is natuurlijk ook zo dat niet iedereen er prijs op stelt dat je je bezoek mee naar anderen neemt. Het moment was misschien ook verkeerd. Ik moet er niet vanuit gaan dat iedereen alles maar leuk vindt, wat ik leuk vind. Ik was te enthousiast en daardoor viel het misschien zo koud op mijn dak. Het is goed voor mij het zo op te schrijven en het is ook goed er met anderen over te kletsen, dat lucht op en leert mij ook om de dingen van een andere kant te bekijken. Sorry als ik mensen gekwetst heb.

Door: ria 2:11 p.m.
zondag, maart 16, 2003
We hebben heerlijk gechineesd vanavond, dat was voor ons best al lang geleden, maar het smaakte goed en alles was op. Babi pangan en kip kerrie en van die overheerlijke balletjes, biertje, wijntje erbij en nu de kroepoek opmaken. Eind van de middag was Kedar al aan het inpakken, het zal best raar zijn als hij weer weg is. Het is iemand waar je snel aan gewend bent, altijd vrolijk. Morgen vertrekt hij weer, 6 uur vliegen, dus kan allemaal op het gemak.

Door: ria 8:14 p.m.
Prachtig weer, de koude wind is eindelijk weg en we hebben lekker van de zon genoten. Een lange wandeling gemaakt met zijn drieen en ook weer op het strand gekeken, wat er nu wel heel anders uitzag als afgelopen week, heel veel mensen kwamen om van de eerste zonnestraaltjes te genieten. Daarna nog lekker buiten in de zon gezeten. Eigenlijk wilden we nog even bij vrienden langs om onze nepalese vriend aan hun voor te stellen. maar wat schetst mijn verbazing, we zijn niet welkom met hem......... Daar ben ik ineens wel heel erg verdrietig van, overal zijn ze geweest, zelfs bij vrienden van Kedar hier en onze vrienden willen hem dan niet ontmoeten, dat doet heel erg pijn. Ik snap er ook helemaal niets van. Waar blijven wij met onze Nederlandse gastvrijheid? Het is jammer maar waar. Er zal weer wel een goede reden voor zijn. Maar boos en verdrietig ben ik wel nu. Het zal wel weer slijten.

Door: ria 4:31 p.m.