-->

 

RIA'S WEBLOG
  ARCHIEF:



 

zaterdag, april 05, 2003
Het was een saaie dag vandaag. Niet veel gedaan. Niet veel beleefd. Wel lekker gewandeld. IJsje gekocht onderweg en voor Simba een bot. Vanmorgen eerst moeten dweilen. Ik wilde vannacht iets drinken, toen het pak appelsientje uit mijn handen viel. Ik dacht dat ik het rechtop gezet had, ik had het licht niet aangedaan, maar het lag dus nog op zijn kant en was bijna helemaal leeg eer ik dat in de gaten had. Vannacht nog wel het ergste opgeruimd, maar de vloer plakte dus nog lekker vanmorgen. Bah. Maar goed, de vloer is dus weer lekker schoon.

Door: ria 10:01 p.m.
vrijdag, april 04, 2003
heel veel plezier in het leven alle mensen liefde geven dat was jouw doel leven vanuit je gevoel je gaf ons dorp een beetje kleur door de paarse slingers bij je deur daar liggen nu de bloemen van de mensen die jou een goede reis toewensen een kleurrijk mens is heengegaan gelukkig wist ik van zijn bestaan ik ben blij dat ik hem heb mogen kennen en ach voor mij zal het wel wennen alleen de kroeg is een stuk minder paars zonder die gekke Peter Kaars adieu Heb ik zomaar weer een gedicht gemaakt. Had me voorgenomen dat de volgende vrolijk zou zijn, maar dat lukt nu even niet. Alhoewel, zo heel somber ben ik nu ook weer niet, ben een beetje obstinaat. Net ook al ff lopen dollen met Joop en Simba, ik heb gewoon zin om een beetje gek te doen. Er is ook niemand om ff lekker mee te kletsen of ze willen niet met mij kletsen, geen idee. Net wel ff gezellig met Floyd zitten praten. Eigenlijk zou ik nu best even weg willen. Maar ik zie er niet uit, dus dat kan ik de Scharendijkse bevolking ook niet aandoen, nog meer doden door acute hartstilstand ;) Ik blijf maar achter mijn pc geplakt. Heb ook nog steeds geen geld. Al 2x gebeld en "ja hoor mevrouw, het is 2 april overgemaakt" WAAR BLIJFT HET DAN???? stelletje hufters. Zijn zeker vergeten een kruisje te zetten ergens in die pc van hun. Als ik het heb ga ik eerst een ring kopen denk ik, die heb ik nog steeds tegoed. Toen ik vijftig werd heb ik een ring van Joop gekregen, ja ja een gouden met een smaragd, ik was er zeer blij mee, maar de steen viel er steeds uit, dus dat was ik snel beu en heb hem teruggebracht (dat rijmt) . Ik kreeg toen een tegoedbon die een jaar geldig was en daar heeft Joop een horloge voor genomen ( op mijn aandringen want ik zag niks leuks) Maar al met al heb nu, na vijf jaar nog steeds geen ring en die wil ik eigenlijk toch nog wel hebben, dus daar ga ik nu naar op zoek, heb ik ook niet direct geld voor nodig hoor, ik kan ook eerst eens gaan kijken, maar ik WIL GEWOON MIJN GELD.

Door: ria 11:47 p.m.
Vanavond nog ff bloemetjes gehaald bij de overbuurman, toch handig zo'n bloemenwinkeltje aan de overkant van de straat. Een stukje voor Mriam en een bosje voor Peter "Kaars", hij heet helemaal geen Kaars maar dat is zijn bijnaam hier. Ik heb het bij de andere bloemetjes op zijn oprit neergelegd. Daarna Chinees gehaald.

Door: ria 7:54 p.m.
Ook nog een leuk berichtje. Miriam is eindelijk geslaagd voor haar motorrijbewijs, hieperdepiep hoeraaaaaaa :D Ze was al een keer gezakt vorig jaar en had het toen eigenlijk opgegeven, maar een tijdje geleden de draad weer opgepakt, met bovengenoemd resultaat. Ik wens haar heel veel onbezorgd motorrijplezier toe.

Door: ria 5:05 p.m.
Godverdomme, Peter Kaars is niet meer, samen met een vriendin verongelukt op een hele vreemde manier. We zijn weer een lief, aardig, kleurrijk, levensgenietend persoon kwijt. Scharendijke is weer een stuk saaier ineens. Ik liep net langs zijn huis en zag daar bloemen in de oprit liggen, denkend aan het bericht van vanmorgen in de krant, schoot het door mee heen, "het zal toch geen waar zijn"' even later kwam ik Marjory tegen en die bevestigde mijn vermoedens. Het ga je goed Peter.....

Door: ria 3:33 p.m.
donderdag, april 03, 2003
Heerlijk gewandeld vanmiddag. Anderhalf uur onderweg geweest. Lekker door de polder gelopen. Het is nu nog kaal, maar je ziet sommige dingen toch alweer naar boven komen, nog een maand of 2 en het ziet er weer
zo uit. Vooral overal op klikken, zooooooo mooi en ik verlang er zo naar, dat het dan lekker warm is en ik daar dan tussen loop, heerlijk........... En ik had alweer een liedje in mijn hoofd, heel raar, want ik ken maar 1 regel van het hele liedje, die heb ik dus steeds herhaald, "appellation controlee, lalalalalala, appellation controlee, lalalalalala" ik weet dat het van Fay Lowsky is, vrolijk deuntje, ik kreeg zelfs zin in een wijntje, gelukkig had ik niks bij me :) Toen ik thuiskwam was Joop ook weer uit bed en had zich ook al aangekleed. Was weer wat opgeknapt.

Door: ria 7:16 p.m.
Ik heb zin om eens even naar Zierikzee te gaan of zo, iets leuks voor mezelf kopen, maar mijn uitkering is nog steeds niet binnen. Vorige week had ik het al moeten krijgen, maar omdat ik vergeten was bij vraag 3 een kruisje te zetten kreeg ik mijn werkbriefje terug, ook al blijkt dan uit de rest van de vragen dat het echt wel "nee" moest zijn. Stomme GAK, ze zullen wel alles in het werk stellen om de betaling zo lang mogelijk uit te stellen. Nu kan ik wel rood gaan staan, maar daar heb ik ook geen zin in, even geduld hebben maar. Veel te lang op bed gelegen vanmorgen, het was op mijn wekkertje al 10 uur, ik dacht, ik moet er nu maar eens uit, kom ik in de keuken is het al 11 uur :( wekker stond nog op wintertijd. Dat zijn geen leuke dingen. Joop is ook al niet erg vrolijk vanmorgen. Kleedt zich niet eens aan, voelt zich weer zieker. Bah. Ik ga zo maar eens een stevig eind wandelen, misschien word ik daar weer wat vrolijker van.

Door: ria 1:17 p.m.
woensdag, april 02, 2003
Vanacht voor het eerst weer eens in mijn eigen bed geslapen. Ik sliep nog steeds in de sauna vanwege het elkaar wakker hoesten. Heb wel 1 keer een hoestbui gehad, maar gelijk pilletje ingenomen, die helpen goed, gelukkig. Verder is het heel koud vandaag, veel wind ook, net wel een rondje dorp gedaan. Ik zag toen ineens hoe stilletjes we wonen op het ogenblik eigenlijk. De loods links van ons staat al een jaar te huur, daar gebeurt dus niks en het huis rechts staat sinds een maand te koop, ben benieuwd wat voor nieuwe buren we krijgen. De oude buurvrouw zagen we eigenlijk nooit. Vandaag ook weer eens met mijn cursus begonnen, daar zat de klad ook een beetje in.

Door: ria 3:55 p.m.
dinsdag, april 01, 2003
Nou ik ben heel even het strand op geweest. Was niet te doen. het waaide veel te hard en het was hoog water, dus dat schoot niet op, ik moest steeds naar adem happen, dus ik heb wel in korte tijd veel frisse zeelucht gehapt. De gordijnen hangen intussen, gespeld en wel, nu moeten ze nog een keer onder de naaimachine. Het staat wel een stuk netter nu ze de goede lengte hebben.

Door: ria 4:26 p.m.
Ik ben gezellig met de gordijnen aan het stoeien vanmorgen. Het begon al goed, toen ik wilde gaan strijken viel de strijkplank uit elkaar, er was een moer weg. Gelukkig had Joop er nog ergens eentje, zonder ging ook wel, maar dit is beter. Goed ook dat ik ze een paar dagen heb laten liggen, de vouwen zitten er lekker in, nu kan ik eindelijk het stoomgedeelte in mijn strijkijzer weer eens gebruiken, wat een genot. Spelden doe ik op het gevoel, dat gaat me aardig af. Er hangen er nu al drie gespeld en wel, ik ben dus op de helft. Joop geniet ook, want ik moet steeds achter zijn stoel zijn. Straks weer verder. Ik verheug me er nu al op. Het stormt vandaag, ik denk dat ik vanmiddag nog maar eens even op het strand ga kijken, als het niet gaat regenen tenminste.

Door: ria 1:10 p.m.
maandag, maart 31, 2003
Vanmorgen eerst een paar sollicitaties gedaan (en een spelletje, zowaar mijn record verbeterd, zodat ik bij de topscores van het laatste uur stond) verder niks, de gordijnen liggen er nog hetzelfde bij. We hadden wel goed geslapen vannacht, hoesten wordt toch wat minder, pilletjes helpen goed. Een rondje dorp gedaan met Simba en daarna met mijn neus naar de zon liggen wijzen, heerlijk warm was het nu.

Door: ria 7:41 p.m.
Op de klok is de nieuwe dag al begonnen, gelukkig maar, al viel het eind nog wel mee. Joop werd ook nog wat vrolijker, ik kreeg zelfs nog het laatste witte paaseitje...:)), terwijl we daar ook al ruzie over hadden gezocht, ik pikte alleen de witte er tussenuit en hij vond dat ik de andere kleurtjes ook moest eten :( De gordijnen zijn schoon, dus ik weet wat me te doen staat morgen. Eerst 6 lappen strijkwerk, daarna afspelden en ik denk dat ik het dan weer wel gehad heb. Naaien is dan weer voor een andere dag. Ligt ook aan het weer. Ik zie het wel.

Door: ria 12:25 a.m.
zondag, maart 30, 2003
Gadverdamme, wat een rotdag. Ik kan er ook niks aan doen hoor, maar het is koud, het BLIJFT maar KOUD!!! En Joop wordt met de minuut chaggerijniger. BAH!!! IK BEN HET ZAT!!! Ben van ellende maar alle gordijnen aan het wassen, dat kan er dan ook nog wel bij, lekker ongezellig. Tussendoor speel ik mijn spelletje. Joop zit in zijn stoel met een doek over zijn benen :(( en af en toe moppert ie even :'( Gelukkig duurt de dag een uur korter, van mij mag hij zo vlug mogelijk voorbij zijn.

Door: ria 6:14 p.m.