-->

 

RIA'S WEBLOG
  ARCHIEF:



 

zaterdag, mei 10, 2003
Vandaag is het moederdag en ik kan het niet laten om ook mijn moedertje te eren. Ze is al jaren dood, maar ja, zoals dat gaat met mensen van wie je gehouden hebt, daar denk je nog dagelijks aan. Ik heb een supermoeder gehad. Ze was er altijd voor mij en toen zij het moeilijk had was ik er voor haar, we hebben heel veel lol gehad, maar ook moeilijke tijden gekend. Vooral de jaren in Zonnemaire en Scharendijke staan me dan nog het meest voor de geest. Zonnemaire omdat ik daar mijn jeugd beleefde (op de foto staat mijn schooltas op de stoep), maar ook in datzelfde huis heb ik mijn kinderen gebaard en werd ik dus zelf moeder. Scharendijke omdat zij het toen zelf niet makkelijk had en bij mij haar hart kwam luchten. En ook omdat wij daar afscheid van elkaar hebben genomen. Zo'n supermens als het was, zo super ging ze ook dood, omdat ze het zelf zo graag wilde. Bij het volle bewustzijn afscheid van iedereen nemen en dan tevreden inslapen. Het is goed, zoals het gegaan is. Moe, ik hou van je, denk nog iedere dag aan je en ga ook steeds meer op je lijken, als ik mijn handen zie, zie ik jouw handen, als ik mijn ogen zie, zie ik jouw ogen en als ik loop zie ik jou lopen. Dank je voor alles, lief moedertje..... Rietepiet......

Door: ria 10:33 p.m.
Heel de dag lekker buiten geweest. Bij de overbuuv nog een beetje vaste plantjes gehaald om de lege plekken op te vullen, morgen nog maar een paar halen, was nog niet genoeg. Toen ik er eind van de middag even heen ging om potgrond te halen, kreeg ik al een kado voor moederdag :))) Een mand met margrieten en paarse verbena's, prachtig, dank je wel Sil en Cor, hij is heel mooi. Ik wilde een foto maken, maar dat ging niet meer, was al te donker hier. Kijken of het morgen lukt. Joop is al taxi aan het rijden, hij moest al iets vroeger beginnen en kwam net nog even thuis om te eten. De huurder van de caravan heeft de huur opgezegd, hij is deze maand voor het laatst. We hebben dus het bord maar weer bij de straat gezet. Hij heeft werk in Gelderland en dat is wel een beetje ver van hieruit. Hij heeft daar nu ergens een tourcaravan te staan. Ben benieuwd wie de volgende huurder zal zijn.

Door: ria 7:13 p.m.
vrijdag, mei 09, 2003
Poe hee........dat was een hele onderneming, maar ze staan erop :D Het heeft wel de nodige moeite gekost, toen ik pas bezig was ging Joop het gras maaien, dat is goed voor de concentratie. Toen ging het dus even helemaal mis...gggrrrrr. Alles er maar weer afgegooid en opnieuw begonnen toen hij klaar was. Toen ik er iets van zei moest hij lachen "hoe kan dat nou van het grasmaaien komen", nou mooi wel...... Tot overmaat van ramp liet hij toen vol trots een paar foto's zien die hij vanmiddag van de bijen gemaakt had. "Kijk, zo moet dat nou" grrrrrrrrrrrrr, ik kon hem wel villen. Ik loop al weken te zeuren hoe dat nou moet met die foto's. Maar waarschijnlijk heeft hij zich er nu dus even in verdiept, ook vanwege de foto's die hij afgelopen week op zee gemaakt heeft. Nou misschien kan ik dan volgende week weer al wat meer, ik vind dit al reuze knap, zoveel fotoos en allemaal aanklikbaar. Wat is het moooooooooooooooooi hier hè en wat een leuke hond hè en zo'n praaaaaaaachtige vijver, waar de boedha ook al staat te genieten en als ik dan mijn rondje gedaan heb zit ik dus hier, de laatste foto, gezellig he ;) Ik ben reuze trots dat ik het toch allemaal weer voor elkaar heb gekregen. Vanmiddag lekker naar Zierikzee geweest om de foto's te laten ontwikkelen en ondertussen een rondje in het slingerbos gedaan daar, het was heerlijk weer. Ook mijn schoenen bij de schoenmaker gebracht, want mijn hakken slijten behoorlijk van het vele lopen, morgen zijn ze klaar. Nog een ex schoonzoon tegen gekomen. Was leuk hem weer eens te zien, het was één van de weinige waar ik goed mee op kon schieten en ik heb er nogal wat. Allemaal meeeten en vooral drinken. Hij had nog steeds veel dorst zei hij.

Door: ria 8:19 p.m.
donderdag, mei 08, 2003
De foto's zijn nog niet ontwikkeld, sterker nog, het rolletje is ook nog niet eens vol, daarom maar even mijn uitzicht vastgelegd. De spiekpapiertjes, de edelstenen poppetjes, die ik ooit al eens in Noorwegen heb gekocht, de ringen die ik uit heb gedaan vanwege mijn nieuwe ring, oorbellen die ik niet inhad vandaag, armband die ik niet om had, bankding om te kijken hoeveel centjes ik nog op te maken heb ;) mijn shag met de nu niet meer lege asbak en de telefoon voor als de kinders bellen :P Verder alweer heel druk in de tuin geweest, moest wel eerst even langzaam warm draaien i.v.m. de stijve spieren, maar daarna ging het weer wel. Het was weer heerlijk weer. Vanmiddag nog een wandelingetje en daarna ging het regenen. Jammer, want ik ben nog steeds niet klaar. Ach, het meeste is gebeurd en het zal wel heel de zomer een beetje bijhouden zijn. Het is toch nog nooit zo netjes geweest. Wel leuk hoor, ik vind het heerlijk om te doen en een mens moet toch wat.

Door: ria 7:02 p.m.
psssssssst
Elleke .......ik ook (dinsdag mei 06 2003)

Door: ria 1:28 a.m.
Het is alweer laat. Joop belde nog vanavond en hij komt vannacht al naar huis. Ik denk dat ik maar opblijf, als ik het volhoud tenminste. Heb wel last van mijn rug, stijf als een plank. Wat moet dat morgenochtend worden, als ik nog maar uit bed kan komen. Ik zat net alles nog eens te lezen, ook van gisteravond, ik doe dan ook maar wat in me opkomt. En als ik schrijf dat ik blij ben dat ik geen kinderen meer thuis heb meen ik dat wel, maar die kinderen weten natuurlijk wel, dat als ze problemen hebben, ze altijd weer bij me terecht kunnen. En ik realiseer me ook heel erg, dat ik blij mag zijn dat ik ze nog heb. Als moeder je kind verliezen is wel het ergste dat je kan overkomen. En omdat ik dat van dichtbij heb meegemaakt wil ik dat toch ook even kwijt. Je kan nog zoveel problemen met je kinderen hebben, er is altijd een oplossing, ook al kan dat wel eens een tijdje duren, ze zijn er tenminste nog..... Dat wilde ik nog even kwijt.

Door: ria 12:41 a.m.
woensdag, mei 07, 2003
Auwauwauwauw, ik ben stijfffffffffffff....... Heel de dag, tenminste van 11 tot 5, met mijn kont omhoog gestaan. Hele rolemmer onkruid verzameld. Het knapt er weer wel van op. Morgen het laatste stuk, rond de vijver. Ook nog bloemenzaad gezaaid vandaag, aan de voorkant, onder de bomen. Zomerbloemen, bontmengsel, staat er op het doosje. Ben benieuwd, het is al wel een beetje laat geloof ik. Er staat ook "wij raden u aan om in maart te zaaien" en dan een stukje verderop, "zaaiperiode: half april tot eind mei", nou schiet mij maar lek. Er komt allicht wat boven de grond zullen we maar denken. Heerlijk weer was het, lekker in mijn bikini bezig geweest. Zodoende is mijn fotorolletje nog niet vol, ik heb nog wel het bloemhuisje van de overbuuv erop gezet, teller staat al op 26 terwijl het maar een rolletje van 24 is, de volgende zal de laatste wel zijn. Morgen maar ff doen. Vanmorgen Joop ook nog even aan de lijn gehad, alles was goed, hij had het prima naar zijn zin, veel water en veel mossels. Morgen komt hij weer thuis.

Door: ria 6:26 p.m.
Nog even een nachtelijk logje. Ik zit hier toch en ik heb nog geen zin om te gaan slapen. Voel me alweer beter als gisteravond, het is ook een beetje wennen het alleen zijn. Zeker als je weet dat het weer over gaat. Zou er niet aan moeten denken echt alleen in het leven te moeten staan. Maar goed daar moeten we nog maar niet teveel bij stilstaan. Voorlopig gaat het goed en dat houwen we nog maar een tijdje vast. Nou en dan krijg ik nu ineens weer iets heel leuks te zien. Ikke dubben, zal ik meelen ja of nee, toch maar wel gedaan, blijkt dat het toch wel weer goed overkomt, zo zie je maar weer, gewoon doen zoals jij denkt dat het goed is. Ach ja, niemands paadje gaat over rozen he. Ik ben alleen wel heel blij dat ik geen kinderen meer thuis heb. Wat een rust. Hoewel de zorgen nooit over zijn hoor, dat blijft altijd.

Door: ria 12:52 a.m.
dinsdag, mei 06, 2003
Gisteravond eindelijk de trui waar ik mee bezig was maar eens uitgetrokken, ik had het rugpand al af, maar het was niet naar mijn zin, dus ben ik maar weer overnieuw begonnen, beter patroon heb ik nu. Boord is alweer af, hopelijk gaat het nu sneller. Het is wel leuke paarse wol, dus ik wil er best een trui van hebben. Lekker vroeg gaan slapen ook. Het blijft vreemd om alleen naar bed te gaan. Overdag heb ik er eigenlijk niet zoveel erg in dat Joop er niet is, we gaan toch veel ons eigen gangetje. 's Avonds ook wel, maar het huis is zo stil en leeg dan. Ik zet dan toch maar de TV aan ook al zit ik er niet bij. Doe ook overal licht aan, waar het anders niet brandt, stom hè. 's Nachts laat ik ook de buitenverlichting branden. En Simba laat ik binnen slapen, terwijl ze anders in de kennel lgt. Dat geeft wel een veilig gevoel. Vanmorgen eerst eens de zomen in de gordijnen genaaid. Die hingen nog steeds met de spelden erin. Niemand die het ziet natuurlijk, maar ik wel iedere dag. Dat geeft ook weer een voldaan gevoel. Daarna een stukje gewandeld en nog een paar foto's gemaakt. Rolletje is bijna vol, morgen ff volmaken en laten ontwikkelen. Toen nog een paar uurtjes in de tuin bezig geweest. Jemig wat groeit alles hard. Ook het onkruid. Dus dat moet eerst maar weer even. Als dan alles weer netjes is ga ik pas de potten vullen, als puntjes op de i.

Door: ria 5:53 p.m.
maandag, mei 05, 2003
Vandaag voor het eerst de koekoek weer gehoord tijdens het wandelen, wel twee. Leuk geluid vind ik het altijd. Doet me wel altijd aan mijn zus denken, toen ze de weg een beetje kwijt was en bij ons woonde, was de koekoek er ook, "altijd maar die koekoek", zei ze dan. Genoeg gekoekoekt. Vanmorgen vroeg om 6uur Joop in Zierikzee gebracht. Hij is een paar dagen met Wim Schot mee. Toen ik thuis kwam dacht ik, ik blijf er maar uit, maar toen ik de krant uit had was het nog maar zeven uur en ik had best nog zin in een tukje, dus ben ik er maar weer ingekropen, tot de telefoon ging, Joop belde al, hij zat op zee en het was prachtig. Vanmiddag een lange wandeling. Ik had nog een fotorolletje gevonden, dus ik heb nu gewoon mijn fototoestel eens meegenomen. Het was wel regenachtig, maar het is zo mooi overal, jammer dat foto's geen geur vastleggen, het ruikt heerlijk buiten, meidoorns bloeien ook nu. Bijna thuis, even bij de overbuuv gekeken, ik moet nog een paar potten vullen met eenjarig spul. Een paar hanglobeliaatjes meegenomen en alvast een mand gevuld.

Door: ria 4:07 p.m.
zondag, mei 04, 2003
Gisteravond toen Joop aan het rijden was, heb ik nog even een wijntje gedronken bij de buurtjes. An, de 'schoonmoeder' van Miriam, die eigenlijk in Portugal woont, maar nu ff hier is, werd 60, dus daar hebben we even op geproost. Toen ik naar huis ging zijn ze nog even meegeweest naar mij, want An wilde dit spectaculaire gebeuren ook wel eens zien. We hebben ook nog even raar gedaan voor de webcam. Vandaag niet veel gedaan. Heerlijk in de zon gelegen en genoten van het mooie weer.

Door: ria 5:26 p.m.
Ik zag aan het plaatje hieronder dat het steeds veranderde. Vond het wel een grappig idee om het hiernaast ook te zetten, het geeft wel het weer in Zeeland aan, maar ff "Het weer" aanklikken en je ziet de vooruitzichten bij jou in de regio. Zoals je ziet is het bij ons nu een stralend blauwe lucht :D

Door: ria 2:05 p.m.