-->

 

RIA'S WEBLOG
  ARCHIEF:



 

zaterdag, juli 19, 2003
trouwe viervoeter redder in nood wandel- winkelmaatje nooit zeurend altijd volgend soms ondeugend lieve hond ;)

Door: ria 4:47 p.m.
Weer een nieuw exemplaar vandaag. Volgens mij het Icarusblauwtje, heel klein vlindertje en heel mooi blauw vanbinnen er waren er 2, volgens de boeken zijn het dan mannetjes, omdat de vrouwtjes bruin/blauw vanbinnen zijn. Ik zit maar wat onder de bomen te kijken of er nog wat leuks voorbij komt vliegen. De verkoop van de honing komt nu ook een beetje op dreef. Vanmorgen belde een aardbeienvrouwtje uit de buurt of ze de honing ook in haar winkeltje mocht verkopen. De vrouw die biologische groentes kweekt in Zonnemaire gaat ze ook verkopen. Verder staan ze bij de overbuuv, die als de mensen honing willen ze naar ons toe stuurt. Wat is het heeeeeeet hè..........

Door: ria 3:11 p.m.
vrijdag, juli 18, 2003
Vanavond een heerlijke wandeling gemaakt. Zo winderig als het vandaag was, zo windstil was het vanavond. Joop moet taxirijden, is nog steeds bezig. Het wordt al aardig geel in de polder. Nog even en het is er allemaal weer af. Dan wordt het alweer najaarsachtig. De uien waren op sommige plaatsen ook al uitgedaan, dus heb ik er maar een paar in mijn tasje gestopt ;) er liggen er genoeg. En je zult het niet geloven maar ik heb de eerste bramen alweer geplukt. Dat is voor mij echt een teken van de komende herfst, maar dit zal wel een vroeg soort geweest zijn. Ze smaakten al lekker hoor. Voor de rest is het overal vrij rustig. In het dorp ook. Ik had gehoopt nog een bekende te zien zodat ik even op het terras kon gaan zitten maar er was niemand te zien. Anders heb ik daar niet zo'n moeite mee hoor, maar nu had ik er geen zin in.

Door: ria 11:04 p.m.
Wat een prachtige beestjes hebben we toch in de tuin. Geweldig! Links is de dagpauwoog, midden de kleine vos (denk ik) de rechtse ben ik nog niet achter. Jammer dat het zo hard waaide vandaag. Ik wilde eerst gaan schilderen, maar vanwege de harde wind toch maar niet aan begonnen. Toen ben ik maar uit de wind tussen de bloemetjes en de bijtjes gaan zitten. Vanmiddag nog een beetje in de tuin bezig geweest en achter de pc gezeten. Ik kreeg ook nog een mailtje van Petra. Yesss ze is eindelijk van haar beugel af. Ik ben nu wel benieuwd hoe ze eruit ziet na de operaties, ze zou een fotootje opsturen.

Door: ria 5:57 p.m.
Dit schatje ontdekte ik vanmorgen weer. Die zat netjes stil, zodat ik goed een foto kon maken. Het waait eigenlijk te hard daarvoor. Het krioelt ook van de hommels, verschillende ook nog. Het lukt me nog niet ze duidelijk op de foto te krijgen. Ik heb het wel doorgegeven op de site die ik linkte. Er zal wel ergens een nest zitten denk ik, dat hadden we vorig jaar ook, ik heb alleen nog niet kunnen ontdekken waar. Het beestje op de foto is denk ik een dwergdikkopje :)

Door: ria 1:02 p.m.
donderdag, juli 17, 2003
Vanavond heerlijk uit eten geweest in de Gouwe Geit, samen met Elly en Cor. Het blijft een supertent met overheerlijk eten. Het was heel gezellig. Joop en ik hadden als voorgerecht slakken oftewel
escargots en Elly en Cor een garnalensalade ik was te laat met de foto's dus we hadden het al op. Maar als hoofdgerecht had ik die overheerlijke gamba's , Joop en Cor een vleestriootje (mannen zijn blijkbaar gek op triootjes ;) en Elly uh .....roodvlees.... terwijl ze niet van roodvlees houdt :P, maar goed de randjes heeft ze opgegeten plus de randjes van Cor zijn triootje. Als toetje had ik Irish coffee en de rest een neutje met of zonder koffie ;) Het was heerlijk. Cor was de BOB, want die moet morgen weer werken en zijn nieuwe auto ophalen, dus die moest frissss zijn. Hij heeft wel een portje en een wijntje meegedronken hoor. We hebben nog verhalen opgehaald van vroeger, hoe we dat dan deden, we namen nooit een taxi en dronken allemaal gezellig mee, wat dat betreft is er wel veel veranderd en dat is ook maar goed. Ach ja we worden ouder en wijzer zullen we maar denken. Beter laat dan nooit......

Door: ria 11:45 p.m.


Op de site van de vlinders staat ook een leuke link naar de Natuurkalender, daar kan je zelf aan meedoen en doorgeven als je iets bijzonders ziet. Niet dat ik me nu gelijk op ga geven, maar ik ga het zeker onthouden.

Door: ria 2:54 p.m.
Yessss, het regent gewoon, zonder onweer, heerlijk, lekker frisssss....... Heerlijk geslapen vanacht. Joop is al taxi aan het rijden vanmorgen. Hij moest er vroeg uit voor een ritje naar Schiphol. Vanavond uit eten bij de
Gouwe Geit. Gezellig!! Wat zal ik eens nemen......ik denk dat ik voor de slakken ga, jummie en dan gamba's als hoofdgerecht :))) maar dat kan nog veranderen natuurlijk.

Door: ria 11:36 a.m.
woensdag, juli 16, 2003
Vanavond vroeg naar bed, ik heb het wel weer gehad voor vandaag. Nog steeds geen regen, nog steeds warme voeten, Simba blaft en dat mag niet van Joop, kikkers kwaken, vogels fluiten, paarden hinneken en daar kan je ook niks aan doen, laat gewoon die hond af en toe lekker blaffen, daar is het een hond voor. Af en toe schrik je er ff van, nou en, niet echt iets om een hartverlamming van te krijgen hoor. Ik mopper toch ook niet omdat de tv zo oerend hard staat, soms kan ik het hier horen. Zo, ff luchten. Hopelijk is het morgen lekker opgefrist en hebben we een goeie regenbui gehad. Kan ik ook weer eens gaan schilderen. Net weer lekker even onder de koude douche gestaan. Ben ik weer eventjes frisssssssss

Door: ria 10:44 p.m.
Nog even zoet geweest met de vlinders vanmiddag, ff uitvergroten hoor, ze zijn mooooi. Ik denk dat de linkse een hooibeestje is, of een bruin zandoogje. De middelste weer de distelvlinder en de rechtse de atalanta. Maar oh oh wat is het moeilijk en warm vooral. Ik had een grote hoed opgezet en slippers aan want de stenen zijn bloedheet. Maar er zijn er veeeeeel, nog nooit zo op gelet eigenlijk en er is er eentje die krijg ik er maar niet op met open vleugels, volgens mij is dat die zwarte aan de buitenkant, lukt nog wel een keer. Voor de rest niets gedaan. Erg maar waar. Beetje onder de boom gehangen, vreselijk, ik kan er niet tegen hoor, zo heet.

Door: ria 7:10 p.m.
Oh, wat is het vreselijk heet, ik verlang nu toch wel erg naar een verkoelend buitje. Dit is echt niet lekker meer hoor, zelfs in de schaduw is het niet te harden. Joop is alleen naar het strand, ik ga af en toe wel ff onder de koude douche staan en dan weer vlug naar binnen. Hier is het nog het lekkerst, met de gordijnen dicht, die lekker flapperen in de wind. Vanmorgen een beetje gesopt, vloer gedweild en zo, dan is dat in ieder geval een beetje fris. Ik had vanmorgen een mailtje van Truus, de broer van Kees is op mijn verjaardag overleden.....

Door: ria 2:04 p.m.
dinsdag, juli 15, 2003
Vandaag alweer heel lang langs het strand gelopen, het is wel druk, maar het gaat prima met Simba. Af en toe nemen we dan een duik, heerlijk. Zelfs Simba heeft gezwommen. Ik moest wel net doen alsof ik zowat aan het verzuipen was, maar toen kwam ze toch een heel eind. Het zal nooit een echte waterhond worden. Toen we weer bij de auto kwamen zaten Elly en Cor daar ook op het strand, lekker te genieten. Thuisgekomen lekker een koud pilsje in de schaduw. Joop is nu taxi aan het rijden en ik heb net een hele tijd bij de vlinderstruik gestaan, prachtige vlinders, maar wat is het moeilijk ze met open vleugeltjes op de foto te krijgen. Ik denk dat dit een distelvlinder is en een klein koolwitje. Mooi hè! Gisteravond zijn Mir en Mark nog eventjes langs geweest. Ed belde nog en van Ina had ik een smsje, die zit in Frankrijk op het ogenblik. Mijn zus is ook gesignaleerd hier in de buurt, maar daar heb ik niets van gehoord. Ze zal één dezer dagen wel bellen, dan gaan we weer een eindje wandelen, praten weer wat bij en dan kunnen we er weer een jaar tegen, als er niemand dood gaat tenminste.

Door: ria 8:04 p.m.
maandag, juli 14, 2003
Hoor even! ik vertel je wat: ik heb vandaag de vlag maar uitgestoken, omdat de lucht iets héél bijzonders had, omdat de winden zo naar bloemen roken. Men zei: daar is iets schoons op til! En keek, of men de koningin verwachtte de wereld was zo wijd, zo wit, zo stil.... ik keek eens hier, ik keek eens daar en lachte. Toen dreef een grote vogel aan en bleef wat spelen op zijn zilv'ren zeilen, die had twee stelte' om in een poel te staan en nog een stok om slootjes mee te peilen. Daar dreef nog eens iets wits voorbij, heel in de verte hing een klok te klinken; de witte mist hing op de groene wei en daarin stond een druipend paard te blinken De wereld kreeg eensklaps een kleur! de grote hemel was ineens ontloken de rijke zon verguldde een oude deur en toen heb ik de vlag maar uitgestoken Jac. Schreurs Heel de dag heb ik lopen verzinnen, dat was gisteravond al begonnen met die vlag en eindelijk heb ik het gevonden.

Door: ria 11:27 p.m.
En vandaag hebben we de nieuwe vlag maar uitgehangen. Die ziet er weer mooi helder uit. En wat een prachtig verjaardagsweer. Heerlijk!! Vanmorgen heeft Miriam allebei ons haar geknipt en vanmiddag hebben we een lange strandwandeling gemaakt. We hebben zelfs gezwommen. Sil heeft vanmorgen ook al gebeld, dus voor de rest verwacht ik eigenlijk niet veel meer.

Door: ria 4:16 p.m.
zondag, juli 13, 2003
Vanavond alvast een voorproefje op mijn verjaardag. Gezellig met Elly en Cor lekkere wijntjes gedronken en bbq erbij. Ik heb een nieuwe zeeuwse vlag gekregen, de oude is versleten, die heb ik nog ff op de foto gezet, morgen hangt de nieuwe in top. LUCTOR ET EMERGO. Worstel en kom boven. Donderdag gaan we met z'n vieren bij de Gouwe Geit eten. Echt als je ooit eens in Zierikzee komt moet je daar eens gaan eten. Wij wilden morgen ergens eten en Elly en Cor dinsdag omdat ze dan 36 jaar getrouwd zijn, dus combineren we het nu op donderdag. Dinsdag kan Joop niet en woensdag ging het ook al niet, dus donderdag. Vanmiddag nog lekker in de tuin bezig geweest. Uitgebloeide planten afgeknipt. Het zweet druppelde van mijn voorhoofd.

Door: ria 11:07 p.m.
Vanmorgen al heerlijk gewandeld en natuuuuuurlijk mijn fototoestel meegenomen. Foto van het strand en de aanzet van de Brouwersdam genomen. Het was nog niet echt druk op het strand, al stonden er al veel campers en auto's. Gisteravond nog lang buitengezeten en ook nog geprobeerd foto's te maken. Dat wil nog niet echt lukken. Moet de boeken er nog maar eens op na slaan.

Door: ria 1:02 p.m.