-->

 

RIA'S WEBLOG
  ARCHIEF:



 

zaterdag, augustus 02, 2003
Het was een heerlijk dagje vandaag. Nadat Levi geslapen had zijn Sil en Cor naar het strand gegaan en wij hebben lekker in de tuin gehangen. Ik heb nog mooie foto's van de kikkers gemaakt en een paar libelles, maar zoals je ziet heb ik al een paar wijntjes op, dus ik moet nu niet moeilijk met foto's gaan doen, want dan komt er niets van terecht. Nadat ze terug waren hebben we gebarbequed. Silvia is nu stappen met een vriendin, Cor past op de kinders, Joop is taxiën en oma zit achter de pc. Miriam en Mark zijn een weekend weg naar een motormeeting in België. Geen idee of ze daar ook aangekomen zijn, want ze zijn wel drie keer vertrokken gisteren. Mark zijn motor deed het niet goed. Hij had iets veranderd en tot op het laatst gesleuteld, maar het was toch nog niet allemaal ok geloof ik. Maar goed, ik zorg voor de poes, die ontbreekt het aan niets. (Jeeee, ik word wel heel groot op die foto, niets aan mezelf gedaan vandaag, geeneens oorbellen in, zo ben ik op mijn onvoordeligst dus :( de make up van gisteren zit nog onder mijn ogen, hm leuk ringetje hè?)

Door: ria 9:08 p.m.


Yara heeft vanmorgen al gezellig gras gemaaid met opa. Het is hier nog lekker bewolkt. Niet zo heel warm nog, gelukkig maar, volgende week krijgen we nog genoeg hitte te verduren denk ik zo.

Door: ria 11:15 a.m.
vrijdag, augustus 01, 2003
Joop heeft heel de dag taxi gereden. Het is topdrukte. Vanmorgen begonnen tot een uur of vier. En nu weer heel de avond. Ik heb een beetje opgeruimd en alles gewassen. Vanmiddag samen de tent opgezet en de luifel aan de caravan gedaan. Straks komen Sil en Cor en de kinderen weer. Ze gaan niet met vakantie dit jaar, dus zodoende is het wel lekker om af en toe hierheen te komen, zeker als het zulk mooi weer is. Gelukkig gaat het goed met de kinderen, die slapen nu in de caravan en Sil en Cor in de tent. Verder nog even naar Zierikzee geweest. Ik moest mijn inschrijving bij het arbeidsbureau verlengen. Ik kan nu weer vooruit tot 1 febr. 2004. In Zierikzee wordt de kermis opgebouwd, dat begint morgen. Verder is het heet, bij alles wat je doet breekt het zweet uit. Van wandelen komt niet veel, vanavond nog een klein stukje gedaan. Gisteravond nog wel een lekker rondje. In Zierikzee ook nog spul gekocht om mijn tas te fixeren, dan wordt ie hard en kan zelfs tegen de regen en de vorst. Ben benieuwd, maar dat doe ik volgende week wel eens. Het schijnt nogal rommel te zijn, wel milieu vriendelijk staat er op het emmertje, maar je moet wel handschoenen en oude kleren aan.
Pretex heet het.

Door: ria 8:19 p.m.
luchten in zeeland wolken zo mooi daglijks genieten prachtig zo machtig intens kijk omhoog voel je mens één met alles niets te verliezen niets te winnen het is een moment van compleet gelukkig zijn...

Door: ria 12:09 a.m.
donderdag, juli 31, 2003
Vandaag een heel mooi libelletje bij de vijver. Er zijn er een hele boel, ook een mooie blauwe, maar die ging niet zitten, dus kon ik hem niet op de foto zetten. Leuke site ook gevonden over libelles, nog niet echt goed gekeken wat dit kan zijn, misschien de steenrode heidelibelle. Verder druk in de tuin bezig geweest vandaag. Beetje gesnoeid en onkruid getrokken. Verder ook nog de ramen binnen gezeemd. Zomaar heel de dag lekker een beetje heen en weer gelopen. Ook nog even bij de overbuuv gekeken. Het is een eind gebeurd met het zomerspul, morgen brengt hij misschien nog wat mee. Ik heb dus niks gekocht en wacht even tot morgen. Als er niets bij is wacht ik maar tot ik wat najaarsachtigs in mijn manden kan doen. Ik heb trouwens ook een leuke eindbestemming voor mijn tas gevonden, daar ga ik ook een plant in hangen :))

Door: ria 5:42 p.m.
Joop is vanmorgen naar Goes geweest voor een slokdarm echo onderzoek. Het is daarbij mogelijk de achterkant van je hart te bekijken. Ze hadden van tevoren gewaarschuwd dat het geen prettig onderzoek is waarbij je keel verdoofd wordt, maar achteraf viel het wel mee geloof ik. En ze hebben ook iets gezien. Normaal is er een gedeelte van het hart dat aan de onderkant een V vorm heeft, maar bij Joop is dat een U. Het kan zo zijn dat het bloed daardoor langzamer stroomt in dat gedeelte en er daar zodoende stolsels gevormd worden. Er werd hem aangeraden naar de trombosedienst te gaan.........daar loopt hij dus al een paar maanden. Maar goed, toch iets gevonden en als hij daarvoor nu de juiste medicijnen heeft en hij neemt ze ook nog eens op tijd in, dan moet er niets meer aan de hand zijn. Hij mag alles doen, grote hoogtes is ook geen probleem, dus eigenlijk kwam hij wel opgelucht terug. Hij is gelijk maar een stuk gaan fietsen....

Door: ria 3:10 p.m.
woensdag, juli 30, 2003


meten is weten was de gevleugelde uitspraak
maar hoe kun je meten wat je niet mag vergeten
is meten weten? wat is dan vergeten?
vergeten is niet weten wat je vandaag hebt gedaan
of de pillen geslikt zijn ook al is het gezegd
gezegd en geslikt? gezegd niet geslikt?
vergeten te slikken?
het is moeilijk te weten
wat je niet mag vergeten
dat is niet te meten

Door: ria 7:03 p.m.
Vanmiddag heerlijk gewandeld. Vaak ga ik dan even op dit bankje zitten, er zit nooit iemand, terwijl het uitzicht er prachtig is. Het staat bovenaan de duinen bij de overgang, er is een smal paadje naar toe en als je niet weet dat daar een bankje staat zal je ook niet zo vlug dat paadje ingaan. Ik rook er vaak een shagje, dan kan Simba even rusten, vanmiddag had ik druiven gekocht onderweg en daar opgegeten. De boeren hebben het ook al druk. Ik heb nu steeds een plastic zakje in mijn tas en neem iedere keer wat mee van het land, vanmiddag weer een paar uien gescoord. Aardappelen worden ook al gerooid, alleen daar kon ik er nog niet van meenemen, de boer was op het land, dat staat dan een beetje raar. Die boer deed trouwens ook raar, geen gezicht, een heel klein tractortje reed over het land, met een rooimachientje erachter, maar er zat niemand op, wel 2 mannen op die machine. Ik denk dat ze dat ding alleen gebruiken voor de eerste paar rijen, daar zal die grote machine niet zo makkelijk kunnen komen. Joop heeft geklust vandaag en mijn pc een beetje opgeschoond, is een stuk sneller nu weer. Mijn beeldscherm is nog niet gearriveerd, wat duurt dat toch weer lang. Vanmorgen ook een telefoontje van Scanabouw, het raport van de verfmeneer was binnen, maar omdat iedereen met vakantie is kan hij nu ook niet veel doen. We krijgen zeker een nieuwe pilaar, de ruit moet hij met de directeur overleggen, maar die is met vakantie en over de verf en wat er verder moet gebeuren gaan ze met Jotun in overleg. Want de metingen wezen uit dat het vochtgehalte op veel plaatsen veel te hoog is, als er niets gedaan wordt gaat het toch verder rotten en dat moeten we niet hebben natuurlijk. Wel goed dat we het verfadvies van Jotun nog hebben kunnen vinden, we hebben alles volgens de regels gedaan, dus aan ons ligt het niet.

Door: ria 4:52 p.m.
dinsdag, juli 29, 2003
Natuurlijk heb ik afgelopen weekend heel veel foto's gemaakt maar die kan ik hier niet allemaal plaatsen natuurlijk. Zou een beetje eentonig worden. Ik zal er zo nu en dan wel eentje kunnen gebruiken en verder eens uitvogelen hoe ik ze eventueel op papier kan krijgen. Verder viel het me afgelopen weekend weer eens op hoe veel mijn meiden op elkaar lijken, komt ook door het haar natuurlijk en toevallig hadden ze ook nog eens ongeveer hezelfde aan.Maar oh wat zijn ze verder toch ook weer verschillend. Er is toch niets leukers dan je eigen kinderen op te zien groeien, ouder zien worden, hoe ze hun leven leiden en soms lijden (wat dan weer minder leuk is), maar gewoon het allemaal mee te mogen maken. Kleinkinderen zijn ook leuk, maar dat is toch heel anders. Ik kan niet omschrijven hoe. Natuurlijk heb ik superkleinkinderen, maar het zijn de kinderen van MIJN dochter. Wat ben ik toch een gelukkig mens met zoveel liefs om me heen.

Door: ria 9:44 p.m.
Eindelijk is het er dan toch een keer van gekomen. Ik liep al een tijdje te zoeken, maar kon steeds niets vinden. De Kippling tassen vond ik te truttig, de uhhh met die E ...... te stijf en ga zo maar door, altijd was er wel wat . Maarrrrr vanmiddag liep ik in Zierikzee en toen zag ik hem ineens hangen..........mijn nieuwe rugzakje!! Het oude Hedgren tasje vergezelt me denk ik al zo'n jaar of tien. Altijd had ik het bij me, mijn handige soepele tasje, maar een paar weken geleden was het touwtje al verbrand in de asbak, op die heugelijke dag. Gisteren ging mijn ritsje ook nog eens kapot, dus het moest gewoon een keer gebeuren, het grote vervangen. Het doet me pijn dat wel, ik zal haar missen...... Maar de nieuwe is ook niet mis..... een Dieseltje, zwart met rode accenten, lekker soepel, niet van die stijve hengels, handige vakjes, een apart telefoontasje.........en wat het allerleukste is, ze was voor de helft van de prijs!!! Nog best wel pittig €34,95 moest ik schuiven, maar als ik er dan weer net zoveel plezier van heb, heb ik dat er wel voor over. Het ga je goed Hedgren, je gaat bij deze in de Kliko......snif

Door: ria 5:45 p.m.
Mijn archief is foetsie! Geen idee hoe dat nu weer komt maar het is al een paar dagen zo. Zou het aan Blogger liggen? Of is er ergens anders iets mis. We zien het wel, komt wel weer eens tevoorschijn. Verder heeft Joop vanmorgen een flat screen voor me besteld, wow, ben zeer zwanger nu, zou het er morgen al zijn? 17 Inch, iets groter als wat ik nu heb en PLAT. Nadere details volgen. Prijsje viel mee, vandaar.

Door: ria 12:17 a.m.
maandag, juli 28, 2003
Kijk dit vind ik als moeder zijnde nu leuk, dochters die gewillig poseren en er nog lol bij hebben ook. De zussen zien elkaar ook niet zo vaak, dus dit was een goede gelegenheid om eens samen op de foto te gaan. En ook even te demonstreren "hoe we vroeger altijd op de bank lagen". Het was niet echt mooi weer gisteren, maar we konden wel lekker buiten zitten. Miriam en Silvia zijn eerst samen naar de sportschool geweest in Zierikzee en oma heeft opgepast. Levi sliep lekker toen ze terugkwamen en ik was aan het wandelen met Yara, we hebben gezellig een veldboeketje voor mama geplukt. Even later kwam Cor ook. 's Avonds dus naar de pizzeria. Ik sta niet op mijn voordeligst op de foto, maar ach, oma's kunnen daar niet meer zo mee zitten, ik heb een broodje in mijn mond denk ik en we hadden lol dussss.... Daarna nog een afzakkertje op het terras van de Surf Inn. Ik had niks warms bij me dus ik vond het best wel fris, Miriam ook, maar we mochten niet zeuren ;) Vanmorgen moesten Cor en Joop al vroeg weg. Joop met de taxi en Cor weer werken. Het is de hele dag prachtig weer geweest. Sil ging eerst met de kinderen naar een vriendin vanmorgen en ik had mijn bezoek uit Groningen. Vanmiddag lekker in de zon en toen Levi wakker was naar het strand. Daar was het best wel een fris windje, maar de kinderen vonden het heerlijk om even in het water te spelen. Thuisgekomen hebben we gegeten en is Sil haar spulletjes in gaan pakken. Ze wilde eigenlijk nog een een nachtje blijven, maar de weersvooruizichten waren niet echt goed, de kinderen hangerig en dus is ze maar gaan pakken. MIsschien is het volgend weekend weer mooi weer, dan kunnen ze weer komen. Al met al is het goed bevallen in de caravan. De kinderen hebben heerlijk geslapen. En als de kinderen goed slapen, doen de ouders dat ook.

Door: ria 8:21 p.m.
Niet veel tijd om achter de pc te zitten de laatste dagen. Dat komt weer wel een keer. Silvia en de kinderen zijn er nog steeds. Gisteravond met z'n allen uit eten geweest in de pizzeria ook met Miriam en Mark erbij. Het is heerlijk weer, dus we zijn veel buiten, gisteravond ook het kacheltje nog gestookt. Straks gaan we naar het strand als Levi weer wakker is. Vanmorgen ook nog chatters op bezoek gehad van
Burries daar heb ik een paar maanden geleden veel tijd doorgebracht met trivianten. Ze zijn in de buurt op vakantie en kwamen zodoende even langs, Ruud en Greta dus, met kind en zus, leuk om die ook eens in het echt te zien. Vanavond of morgen weer verder, dan ga ik ook met de foto's aan de gang.

Door: ria 1:10 p.m.