-->

 

RIA'S WEBLOG
  ARCHIEF:



 

zaterdag, oktober 18, 2003
Een nieuwe bril, een nieuwe foto! Het blijft moeilijk om jezelf op de foto te zetten en dan ook nog een leuke uit te zoeken, maar <---------dit is het geworden. Vanmiddag eerst nog een paar uur zitten wachten op het telefoontje van de SOS dienst, want ze zouden binnen twee uur terugbellen en tenslotte zelf maar weer gebeld, de notitie lag klaar zei de mevrouw, maar het was druk, ja, ja. Een speciale plaats regelen gaat niet, hij moet op tijd inchecken en dan aan de crew vragen of hij bij de nooduitgang mag zitten, daar heb je meer beenruimte. Een rolstoel op Schiphol, zodat hij niet die lange stukken hoeft te lopen en een taxi moest lukken. We zien wel wat ervan terecht komt. Daarna nog even boodschappen gedaan bij AH en een hoop troostvoer gekocht, allemaal lekkere dingen, zoals scampi's, verse olijven en zalmsalade. Ben lekker aan de smikkel dus. Zodoende ook niet kunnen wandelen. Ik zal nu blij zijn als hij weer thuis is en alles weer een beetje normaal wordt.

Door: ria 7:52 p.m.
Joop belde net. Hij is weer terug in Kathmandu. Verder niet zulke goeie berichten. Hij heeft een hele dikke knie en heel veel pijn. Kan bijna niet lopen. Dus hij vroeg of er misschien vanaf Schiphol een taxi geregeld kon worden via de verzekering. Ik heb de SOS centrale gebeld en nu zit ik te wachten tot ze terugbellen. Hij krijgt dan wellicht in het vliegtuig ook een aangepaste plaats, omdat hij zijn knie niet kan buigen. Dat zou fijn zijn natuurlijk. Er moet dan wel een "fit to fly" verklaring van een dokter komen uit Kathmandu en dat kan maandag pas weer, want daar zijn natuurlijk geen weekendposten. Intussen heb ik Joop alweer twee keer teruggebeld om e.e.a te vragen. Jammer dat het weer zo moet eindigen. Ik word van zulke dingen altijd supernerveus. Hopelijk is die knie niks ernstigs, achteraf zegt ie dan weer dat hij al langer last van zijn knie had, als hij een bepaalde beweging maakte. Ik wacht nu maar even af. Kan nu ook niet weg natuurlijk, want ik moet wel de gegevens bij de hand hebben.

Door: ria 1:14 p.m.
vrijdag, oktober 17, 2003
Ik heb een nieuwe brihillll!!! Hij staat leuk, zit lekker, ik ben er blij mee :). Morgen ga ik een nieuwe foto maken voor hiernaast. Joke is meegeweest. Wat is MSN toch super! We zijn geen van beiden bellers, maar hebben elkaar sinds gisteren weer op MSN gevonden en dan is het makkelijk aanklikken en vragen "ga je mee?" We hebben lekker door
Goes gedreuteld en gekletst en gezellig koffie gedronken met een broodje croquet. Thuisgekomen bij Joke nog een wijntje gedaan in haar prachtige nieuwe keuken. Wim was ook al thuis, dus die heb ik gelijk ook weer eens gezien. Het was al met al een supermiddag! Ik heb ook nog een broek gekocht, met paarse strepen aan de zijkant. Het is een leuke mode voor mij met al die 7/8 broeken, volop keus en nooit te lang.

Door: ria 7:26 p.m.
donderdag, oktober 16, 2003
Mijn probeersel van vandaag. Vanavond gemaakt. Die balk moest er weer bij. Geen idee waarom. Horizon?

Door: ria 11:48 p.m.
De meerkoet is ook weer in het land. Er zitten er altijd heel veel in de Grevelingen. MIsschien zijn ze er al een tijdje maar ik zag ze vandaag voor het eerst. Leuke beesten vind ik het altijd met die witte snavels. Weer een km of 10 onderweg geweest, zo mag het van mij de rest van de winter blijven, heerlijk droog met een zonnetje erbij. Ik zit er weer lekker van te gloeien. Mijn eten is muslukt vanavond. Ik had alweer kool gekocht, chinese deze keer en die wilde ik ook weer eventjes roerbakken, gadver dat is viessssssss, dus nu heb ik enkel een paar gebakken eieren op. Ik zie wel of ik nog trek krijg straks. Ik koop zoveel kool omdat Joop dat niet moet en ik vind het meestal heerlijk. Hij heeft het vroeger ooit eens aan zijn dikke darm gehad en toen werd hem afgeraden kool te eten, dus vandaar, maar volgens mij is het meer een smoes en vindt hij het gewoon niet lekker.

Door: ria 5:50 p.m.
Kijk nu toch eens, ze missen me.... we missen je Beste la tulipe, We missen je bij Ilse Games. Je hebt je geregistreerd voor onze spellen en hebt al een tijdje niet gespeeld. Sinds de laatste keer dat je gespeeld hebt, zijn er de nodige veranderingen geweest, dus het is zeker de moeite waard om nog een keer te spelen! Je kunt de spellen spelen op:
Ilse Games Indien je niet meer speelt, dan wordt over een maand je screen name weer vrijgegeven en moet je je dus opnieuw registreren. We hopen je van dienst te zijn geweest

Door: ria 11:23 a.m.
woensdag, oktober 15, 2003
Verder een beetje gepoetst, komt zeker omdat Joop in aantocht is ;) Lekker gewandeld. Twee nieuwe bolchrysanten bij de overbuurman gehaald. Ik heb nu van die prachtige goudbruine, kleuren mooi bij mijn kippen die voor het keukenraam staan. En gisteren had ik al wat van die gekleurde dingen meegebracht, hoe heten ze nou, kleine pompoentjes, maar het zijn geen pompoentjes.......... maar in ieder geval staat het heel fleurig allemaal als ik door mijn keukenraam naar buiten kijk. Net geprobeerd Joop te bellen, maar die was al vertrokken daar. Nu moet ik weer op een telefoontje van hem wachten. En nu zit ik te gloeien!! Warme wangen van de koude wind, heerlijk!!!

Door: ria 6:27 p.m.
Na een periode van ruim twee jaar, vandaag mijn kwastjes weer eens gepakt. Gisteravond eigenlijk al. Dit is het eerste probeersel. Ik kan het niet nalaten van die vreemde creaturen te maken, kan ook niets anders eigenlijk, maar goed, ik vind hem wel grappig, de kleuren zijn mooi en de "verhoudingen" wel goed, geloof ik........ik blijf natuurlijk altijd onzeker wat dat betreft en commentaar is dan ook welkom. Maar bij de pizzeria hangen tegenwoordig ook schilderijen en afgelopen weekend hingen er aquarellen, vond ik niets, dan denk ik "die van mij zijn veel mooier". Het is ook vaak een kwestie van een mooi passe partout en een leuke lijst. Het begin is er dus weer. Ik oefen verder ;)

Door: ria 5:43 p.m.
dinsdag, oktober 14, 2003
Het is
herfst! Lekker 's morgens de kachel aanmaken en stoken. Het grote houtsjouwen is weer begonnen. Ik krijg het weleens benauwd als ik naar die hele stapel kijk, eer ik die weer helemaal naar binnen gedragen heb zijn we weer een paar jaar verder denk ik. Voorlopig kunnen we in ieder geval vooruit. Niet veel bijzonders gedaan vandaag. Beetje gepoetst en buiten gerommeld. Nog even naar Europatuin geweest. Ik heb de cactussen ook weer naar binnen gehaald en had geen schaaltjes voor onder de potten, om kringen in het hout te voorkomen. Volop kerst is het daar al en er zijn ook al mensen die die spullen kopen, ik moet er nog niet aan denken.

Door: ria 8:49 p.m.
maandag, oktober 13, 2003
Soms snap ik er helemaal niets van. Hoe kan het toch bestaan, dat je iemand mag of niet, terwijl je diegene nog nooit gezien hebt (ook geen foto). Komt het door het woordgebruik, de manier van praten? De mening is geen punt, tenminste niet voor mij, iedereen mag denken wat hij wil en dat ook uitspreken. Hoewel sommige meningen wel aan bepaalde mensen hangen natuurlijk, maar daar gaat het hier niet om, niet om uitersten. Ik heb het nu een paar keer meegemaakt, dat ik iemand niet mag en dat was ook wederzijds. Vandaag kwam ik ergens terecht, bij toeval en er ging een lichtje branden, de woorden, de zinnen en nog iets. "Jeee", dacht ik, "ik ken jou" en het is gewoon waar!! Misschien dat als ik haar echt zie dat het dan anders is, geen idee. Het blijft een raar fenomeen dat i-net.....

Door: ria 9:01 p.m.
Net nog even met Joop gebeld. Hij was vandaag met Kedar op stap geweest in de omgeving en ze hadden bij vrienden van hem gegeten. Vorige week had hij ook zijn enkel nog een keer verzwikt en was daardoor geforceerd gaan lopen, waardoor zijn knie ook pijn was gaan doen, daar zat nu vocht in, dus waren ze ook even bij de plaatselijke dokter geweest en had hij een middeltje gekregen. Het hielp al, vocht trok weg. Morgenochtend vroeg gaan ze naar de zonsopgang kijken ergens in de buurt. Donderdag naar het Chitwan safaripark voor drie dagen, daar gaan ze olifantje rijden en dan weer terug naar Kathmandu. Hij had vanuit zijn hotelkamer uitzicht op het meer bij Pokhara, dat moet dus zoiets zijn ongeveer. Mooi hè!

Door: ria 6:59 p.m.
Heerlijk geslapen vannacht. Dat was ff nodig. Mijn lange rondje gedaan vanmorgen van een km of 10 en daarna nog eens gedweild. De kinderen drinken doosjes met een rietje en één keer dat ze ermee spuiten zie je, maar de andere vijf keer niet. Overal plakdruppels. De afstandsbediening van de radio is ook kwijt, waar zou die toch weer verstopt zijn. Meestal komt Levi ze bij me brengen, dingen die hij eigenlijk niet mag hebben, zoals de telefoon, afstandsbedieningen, klokje, aansteker enzo, met een gezicht van "kijk nou eens, ik weet niet hoe het komt hoor, maar ik heb het alweer in mijn handen ". Heel lief natuurlijk, maar soms vergeet hij het ook wel eens af te geven. Ik heb overal al gekeken, zal wel op een vreemde plek liggen......

Door: ria 6:46 p.m.
zondag, oktober 12, 2003
Eindelijk nieuws uit Nepal!!! Joop belde begin van de middag en was vandaag in Pokhara gearriveerd. Een dag eerder dan eindelijk het plan was, maar de trip van vandaag was zo kort, dat ze daarna nog een taxi genomen hebben. Kedar was daar ook net gearriveerd, zodat ze samen nog een paar dagtochtjes kunnen maken. Alles was goed gegaan, hij had de tocht kunnen maken die hij van plan was, alleen was het wel erg zwaar geweest. Hij had 3 of 4 gaatjes bij zijn riem moeten prikken, omdat zijn broek te wijd was, behoorlijk afgevallen dus, hij zag er niet uit zei hij zelf. Maar goed
Joop kennende gaat hij nu wel weer lekker aan de smikkel, dus dat zal niet al te lang duren. Ook had zijn tentje het begeven, de rits kapot en een scheur erin, dus die brengt hij ook niet meer mee terug, kuis versleten. Het was fijn weer eens iets te horen en blij dat alles goed is gegaan.

Door: ria 7:31 p.m.
oma leest voor de hoedjes komen altijd tevoorschijn en pasten goed bij de nieuwe trui naar het strand met de bolderkar Het is weer stil in huis. Ina was gistermiddag al naar huis gegaan en Sil is eind van de middag vertrokken. We zijn nog naar het strand gelopen met de bolderkar, een ijsje gekocht, want het was nog heerlijk warm in de zon. De zussen zijn nog naar de sportschool geweest eind van de morgen, ook al was het nogal laat geworden vannacht. Ik ben ook nog een tijd in de weer geweest want Yara werd wakker, ten einde raad maar bij mij in bed gelegd en toen ze net weer sliep, hoorde ik Sil thuiskomen. Toen kon ik eindelijk met een gerust hart gaan slapen. Maar ja toen was het al bijna morgen.....

Door: ria 7:04 p.m.