-->

 

RIA'S WEBLOG
  ARCHIEF: 

zaterdag, oktober 25, 2003
Joop heeft vanmorgen voor het eerst eens uit kunnen slapen, ik was allang wakker, maar toch nog een tijdje blijven liggen. Eenmaal uit bed scheen de zon, dus mijn rugzak gepakt ;) en lekker gaan lopen. Toen ik net thuis was kwamen Ed en Emily al met een stuk of vier hondjes, Brumby (van de foto) was er niet bij want die heeft puppy's. Beetje bijgekletst en nu zie je maar weer hoe handig zo'n log is, de details zijn bekend want Emily leest het ook af en toe. Jammer genoeg kwam ik erachter dat ik alweer haar verjaardag was vergeten, maar ik had vorige week een paar kristallen besteld bij de regenboogboom, gewoon om eens cadeau te doen als het uitkwam.......en nu kwam het uit............goed heeeeeee!!!!!!!!! Is zo leuk om die dingen weg te geven!!

Door: ria 7:35 p.m.
vrijdag, oktober 24, 2003
Gisteravond nog even geproost op de
volgende levensfase van Elly, ze had, na +/- 25 jaar werken haar laatste werkdag gehad. Daar kon wel een fles champagne voor opengtrokken worden. Vanmorgen is ook hier de eerste sneeuw gevallen, het was ook zo weer voorbij, maar in Renesse zagen de straten wit zei Joop, die daar op dat moment was. Ik denk dat we een strenge winter krijgen. Ook omdat er zo vreselijk veel bessen zijn overal. Er moet een gezegde over zijn, maar die kan ik nu weer niet vinden, wel deze. Vanmiddag nog even boodschappen gedaan en toen ik uit de winkel kwam, zag ik dat er alweer een steentje uit mijn ring gebroken was. Gelijk maar weer even naar de winkel gereden waar ik hem gekocht heb en ze had nog een groene op reserve, dus hij wordt weer wel gemaakt. maar het is ook geen ring om hele dagen te dragen denk ik, de steentjes zijn te kwetsbaar. Vandaar dat ik gelijk maar een andere gekocht heb. Een stoere zilvere met een ingelegde blauwe topaas. (De Blauwe Topaas wordt vaak aangezien voor een Aquamarijn. Hij helpt ons onze gevoels- en denkpatronen te veranderen. Hij helpt ons de in ieder van ons latente creatieve krachten en vermogens naar buiten te brengen en geeft inspira-tie op elk gebied van creativiteit: schilderen, musiceren , schrijven, timmeren enzovoort. Fysieke werking: geeft kracht aan het zenuwstelsel, vooral in het keel-, long- en hoofdgebied en heeft een verjongend effect op weefsels; harmoniseert de werking van lever, maag, pancreas en darmen, activeert de keelstreek, stembanden, schildklier, smaakzin in het kaak- en tonggebied, stimuleert de groei van tanden en kiezen..) Kijk dat heb ik nou net nodig. Hopelijk is deze beter tegen een stootje bestand. Het wordt een druk a.s. weekend! Morgen komen Ed en Emily ff buurten met de hondjes. En zondagmiddag komen Sil en Cor met de kinderen een nachtje. Gelukkig hebben we een uurtje extra, want we krijgen weer wintertijd

Door: ria 6:36 p.m.
donderdag, oktober 23, 2003
Voetbal en kamerdebatten vullen weer het huis, er wordt weer op een blaffende Simba gemopperd en ik kook weer gewoon een warm maaltje, kortom de minder leuke, maar ook de gezellige dingen zijn weer terug in huize K. Joop is vanmiddag bij
Bruno langsgeweest en volgende week gaat hij oefenen met de limousine. Ik ga wel een keertje meerijden denk ik ;) Wat is het kouddddd ineens, vanmiddag echt even getwijfeld of ik een muts op zou zetten, toch maar niet gedaan en het viel mee. Ik heb wel even een beetje schuin naar mijn restjes wol gekeken en daar zit nog wel een leuk mutsje bij, maar eerst maar met de trui van Levi begonnen. Zondag komt Silvia weer en als ik een beetje doorbrei moet het lukken om hem af te hebben, als ik tenminste niet teveel last van mijn schouder en duim krijg, muisklachten???

Door: ria 6:41 p.m.
woensdag, oktober 22, 2003
Vroeg uit bed vanmorgen, Joop is toch nog uit zijn ritme natuurlijk. Het is weer ff wennen. Aan iedereen die de groetjes deed, de hartelijke groeten trug!! Ik heb heerlijk gewandeld vanmiddag, lekker met mijn neus in de zon gelopen en zonder rugzak! Als ik alleen ben neem ik altijd alles mee, telefoon, portemonnee, shag, fototoestel. Mensen zullen wel eens denken, waarom loopt dat mens altijd met die rugzak! Maar ik wil gewoon alles bij me hebben dan. Miriam heeft vanmiddag mijn haar nog geknipt en vanavond is Cor nog even langs geweest. Gezellig! We hebben de napjes met rijstwijn gevuld, wierook aangestoken en een beetje Nepal beleefd. Smaakt wel heel erg naar aardewerk die dingen.....en nu is er alweer voetbal....

Door: ria 9:36 p.m.
Een overzichtje van de meegebrachte souvenirs, waarvan Joop zelf het offerbeeldje van Ganesha, de olifantgod, wel het leukst vindt. Je kan ook zien dat het jaren gebruikt is daar. Op het schaaltje wat ervoor zit kan je lampolie doen, een lontje erin hangen en je hebt een lampje. Verder 6 verzilverde wijnbekers, een rijstwijn kruikje met bijbehorende aardewerken napjes en een fles zelfgestookte rijstwijn. De armbanden kocht hij in Lulang, het armste dorpje waar ze langskwamen. Een hoop wierook, saffraan, pashmina's, een steen en een stok die hij vond in een herdershut, die herder is zijn stok nu kwijt. Vergeten op de tafel te leggen, 3 rollen gebedsvlaggetjes en een Nepalees vlaggetje. Verder kreeg ik van de vrouw van Kedar een kettinkje van geslepen steentjes. En nu heeft hij het heel de dag al koud, dus maar flink de kachel stoken. Lekker wandelen met z'n twee├źn kan ook nog niet, want hij moet even rustig aan doen met zijn knie en enkel.

Door: ria 3:06 p.m.
dinsdag, oktober 21, 2003
Jaaaaaa, hij is er weer :D Goeie reis gehad, goed verzorgd onderweg en netjes thuisgebracht. Iets afgeslankt, maar dat viel ook nog wel mee. Knie is pijnlijk en dik en allebei zijn enkels opgezet, morgen maar ff naar de dokter. De rugzakken zij natuurlijk al uitgepakt. Leuke dingen heeft hij meegebracht. Morgen zal ik wel een foto maken. Ben nu ook moe van alles. Wasmachine draait al en vanavond zijn we lekker uit eten geweest. Gek is dat, maar altijd als hij dan terugkomt van zo'n reis willen we er samen ff uit. De pizzeria was gesloten, dus zijn we naar Salud gegaan. Gezellig en lekker gegeten! En nu is er weer voetbal op tv, dus kan ik ff mijn log bijwerken. Straks lekker slapen en uitslapen, niet wakker worden omdat ik iets hoor, want mijn oppasser ligt weer naast me. Heerlijk!!!!!!

Door: ria 9:54 p.m.
Hij is klaar!!! De nieuwe muts. Voor mij is hij te groot, dus moet hij voor hem passen. Wim......als nu de kleur je niet aanstaat, wat ik me bijna niet voor kan stellen, want hij zal prachtig bij je grijze baard ennuh......je mooie blauwe ogen......kleuren.....maar kom nu eerst maar eens passen en dan kijken we verder, misschien kan ik er ook nog eentje voor de zondag doen of zo, of juist voor doordeweeks, dat je deze voor zondag houdt. Goh, zou het toch nog goedkomen met de mutsen? Wordt vervolgd ;)

Door: ria 1:38 a.m.
maandag, oktober 20, 2003
Mijn laatste avond alleen! Morgen is Joop er weer. Hij is op dit moment in Doha, een tussenstop, daar vertrekt hij weer over ruim een half uur, richting London. Hij wordt op elke luchthaven geholpen met zijn bagage en krijgt als het nodig is een rolstoel, de taxi voor morgen is ook geregeld. Het verliep allemaal soepeltjes, tenminste zo leek het, de praktijk moet nog blijken natuurlijk. Maar ik denk wel dat het goed is. Fijn hoor, hoef ik hem ook nergens op te halen. Anders was ik naar Rotterdam gereden. Ik ben niet zo'n held wat autorijden betreft. De bekende routes heb ik geen moeite mee, maar zo gauw ik ergens in den vreemde moet zijn, krijg ik het spaans benauwd en zie mezelf overal verdwalen. Ik ben ook al eens vanuit Brabant, via Dordrecht, over Rotterdam noord naar Scharendijke gereden. Pffffffff, warm dat ik het had toen ik thuis kwam. Maar goed, dat is nu niet nodig. Joop wordt netjes thuis afgeleverd. Verder lekker gewandeld vanmorgen, mijn 10km rondje. Ik kom dan ook vaak dezelfde mensen tegen in auto's, dus ik zwaai wat af. Soms ben ik ook wel eens verkeerd en loop ik al van verre te zwaaien, blijkt het heel iemand anders te zijn....dan zullen ze wel eens denken, "wie is toch dat gekke mens", maar beter teveel gezwaaid dan helemaal niet. Toch?

Door: ria 8:18 p.m.
wim aan het werk Het verhaal van de muts van Wim. In Ouwerkerk daar woont een voeger en hij heet Wim Pankow. Wim en ik hebben al jaren een platonische mutsenrelatie :)) Ooit heel lang geleden, ik weet niet eens meer waarom, heb ik eens een mutsje voor hem gehaakt een zwart met grijze. Hij heeft toen dat mutsje opgezet en niet meer afgezet. Als je Wim zag, zag je de muts. Maar ja, zoals dat gaat met mutsen, die verslijten..... zo ook deze, dus moest er een nieuwe komen. Dat is me gelukt, een rode, al kon het volgens Wim niet tippen aan dat eerste mutsje. Altijd begon hij maar weer over die eerste, die zo lekker luchtig was vanwege de ingehaakte gaatjes, het was niet te dik en niet te dun, kortom ik heb nog vele mutsen gehaakt nadien, maar nooit waren ze zoals die eerste. wim in zijn goeie doen Nu is die rode ook al een hele tijd versleten en hij heeft echt een muts nodig zegt hij altijd, want alleen omdat hij een muts draagt blijft zijn haar zo mooi dik, anders was hij al lang kaal geweest natuurlijk. Dus nu ga ik nog eens een poging wagen. Wim ik beloof dat ik heel erg mijn best zal doen om het zoveel mogelijk als dat eerste mutsje te laten zijn. Maar ja, die eerste is zo langzamerhand heilig en zoiets is moeilijk te vervangen. In ieder geval met gaatjes en lekker dun.

Door: ria 2:42 p.m.
zondag, oktober 19, 2003
Gisteravond is Miriam nog gezellig even langs geweest. We hebben een wijntje gedronken en Miriam heeft schilderles gehad ;) Vanmorgen al gewandeld, het lijkt wel zomer, zo druk is het. Ook nog met Joop gebeld, ik vertelde dat ik een nieuwe bril had en hij zei daarop dat hij een nieuw gezicht had, hahaha, ben benieuwd. En nu zit ik een beetje tv te kijken,
Lou Reed, take a walk on the wild side, wat een mooi nummer was het toch....doo do doo do doo do do doo, ....

Door: ria 4:02 p.m.